Dječji rođendan

Postoji djelić Petra Pana u svakome od nas

„We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing“ , George Bernard Shaw

U slobodnom prijevodu to bi značilo – ne prestajemo se igrati zato jer starimo, nego starimo jer se prestajemo igrati. Tako nekako to ide. Nećemo generalizirati, ima i „odrasle djece“  koja se igraju cijeli život. Treba stariti u skladu s godinama, ali nikada ne zaboravi da u tebi još negdje živi mali dječak ili djevojčica s početka tvoje životne priče. Ništa nije toliko posebno, magično i iskonski prirodno kao dječji smijeh, igra i znatiželja.  

Od najranije dobi izuzetno je bitna interakcija, potpuna uključenost i komunikacija s djetetom. Tako se već od prvog rođendana, naravno mjesecima ranije, planira proslava prve godine života. Kod nekoga je to nešto skromnija proslava s najužim članovima obitelji i prijatelja, tortom i sokićima, a kod drugih dječji rođendan izgleda kao jedno od restoranskih odmorišta na putu do mora sa mnoštvom stolova, roštiljima, janjcima i odojcima. 


ponudadana, dječji rođendan


Međutim, malo kasnije kad su klinci dovoljno narasli da znaju što rođendan zapravo predstavlja i kad i oni imaju svoje interese, hobije i prijatelje s kojima to sve dijele, onda moramo svim tim njihovim interesima, hobijima i prijateljima prilagoditi najveseliji i najbitniji dan u životu. Kako djeca najviše vole proslaviti rođendan s mnoštvom prijatelja, slavljeniku organizirajte veliki, šareni i glasni rođendan.

Izuzetno je bitno da se kod svakog koraka organizacije dogovorite s malim šefom ili šeficom. Od odabira igraonice, ukoliko proslava neće biti kod kuće, dekoracije, hrane pa do možda najbitnije stavke, a to su uzvanici. Što se dekoracija tiče, budite kreativni i maštoviti. U principu držite se pravila – što šarenije, što veselije s puno ukrasnih balona, salveta i čaša po mogućnosti tematike koja je predmet interesa slavljenika.  

Puno je tu uloženog truda, organizacije i strpljenja. Nažalost, nemaju svi roditelji privilegiju tolikog slobodnog vremena pa se oslanjaju na sve veći broj specijaliziranih igraonica i rođendaonica koje nude kompletnu uslugu organizacije rođendana. 

  Prethodni članak Sljedeći članak