Grad Pag - kamen, sol i tirkiz mora

Slani grad natjerat će vas da se zaljubite u njega :)

Savršena simbioza prirodnih ljepota i starodalmatinskih običaja.

Što vidjeti u Pagu?


☀ 15. meridijan - Grad Pag je već krajem 19. stoljeća imao jedan od prvih sunčanih satova u Europi. Oznaka 15 meridijana nalazi se oko pet kilometara od Paga na makadamskom putu u predjelu Sveta Marija Magdalena

☀ Vrh Sv. Vid - Sveti Vid je najviši vrh otoka Paga, a nalazi se na visini od 348 metra nadmorske visine. Tu je izgrađena crkvica sv. Vida podignuta u 14. stoljeću. 

ponudadana, pag

☀ Magazini soli - Skladišta soli su građevine spomeničke kategorije i nalaze se nasuprot gradske jezgre na Prosiki. Svjedok su utilitarne arhitekture prošlih vremena koji svjedoče o važnosti proizvodnje soli za Pažane

☀ Stari grad Pag na kilometar južno od današnje gradske jezgre nalazi se nekada veliki i bogati grad, a danas bogato arheološko nalazište i svetište. Sačuvana je Crkva sv. Marije u romaničkom stilu u kojoj se nalazi kip Majke Božje te ruševine franjevačkog samostana.

ponudadana, pag

Gdje jesti u Pagu?

☀ Restoran "Na Tale" - Stjepana Radića 4 
☀ Konoba Barcarola - Šetalište V. Nazora 12 
☀ Bistro "Na Katine" - Katine 19

Gdje izaći u Pagu?

☀ Club Vanga - moderno dizajniran klub na otvorenom

☀ Disco "V. Magazin" - Zagrebačka 31

☀ Paški ljetni karneval - Od šezdesetih godina 20. st. u Pagu se održava manifestacija namijenjena uglavnom strancima i traje obično jedan dan, ali je prava atrakcija :)

  Prethodni članak Sljedeći članak