Ovo je jedna od najljepših plaža Jadrana, a smjestila se na Krku

Skrivena ljepotica južne strane Krka

Od plaža koje su ''must have'' za posjetiti svi spominju plažu Oprna. Smještena je u neposrednoj blizini Stare Baške i definitivno možemo reći da je jedna od najljepših plaža južne strane otoka Krku, ali i Jadrana.

Odmor na Krku u predsezoni stvarno je odmor. Turisti još nisu navrli, ceste su prohodne, čekanja na Krčkom mostu nema, a plaže su kao stvorene za uživanje. 

Lipanj nas je opalio Celzijusima, brisanje znoja s čela postalo je rutinska radnja kao i vezanje vezica na tenisicama te sam upravo iz tog razloga početkom ovog lipnja odlučio posjetiti Krk. 


Krk je poznat po svojoj čistoći mora, a zanimljiva je informacija da je od 40-ak plavih zastava na Kvarneru, čak njih 15 smješteno na Krku. Prekrasne plaže s gotovo azurnom bojom mora potvrđuju tu čistoću, ali i mame uzdahe iz godine u godinu i tjeraju te da se iznova i iznova vraćaš. 

Od plaža koje su ''must have'' za posjetiti svi spominju plažu Oprna. Smještena je u neposrednoj blizini Stare Baške. Definitivno možemo reći da je jedna od najljepših plaža južne strane otoka, međutim možemo reći i da je jedna od najnepristupačnijih. 


Ako na ovu plažu odlučite doći autom, budite spremni na to da ćete isti ostaviti gotovo uz samu cestu, a nakon toga vas čeka nekih 15 minuta provlačenja po obroncima i liticama. Na trenutke će vam se činiti kao da ste krenuli u pravu malu avanturu, nešto nalik potrazi za gusarskim blagom.

Samo što je jedino blago koje ćete ovaj put pronaći prekrasna plaža Oprna.

Skuplja opcija je odlučiti se za neki izlet koji u svojem aranžmanu ima posjet Oprni, međutim u predsezoni izleti nisu toliko česti pa bi to ako na Krk dolazite samo za vikend mogla biti lutrija. Druga opcija, možda malo skuplja od dolaska autom je taxi boat, koji možete pronaći uz rivu. 

Međutim, ako se odlučite za dolazak brodom, nećete imati onaj pogled na plažu s povišenih obronaka koji vas na istu vode. 


Što god izabrali, kada jednom dođete do ove šljunčane i pješčane plaže, očarat će vas svojom ljepotom i to sigurno neće biti zadnji put da ćete je posjetiti.

Piše: Ivan T.


  Prethodni članak Sljedeći članak