Sarajevskim ulicama

Sasvim posebna energija, sasvim posebnog grada :)

Ako niste posjetili Sarajevo, ono što će vas na prvi mah osvojiti je neposrednost sarajevske "raje" :) Mjesto je ovo sjecišta i spajanja dva svijeta - spoj istoka i zapada.


Što vidjeti u Sarajevu?

Baščaršija i šetalište Ferhadija - "žila kucavica" grada, ostavština bogate povijesti koja živi u malim radnjama i u pričama njihovih vlasnika i obrtnika. 

Obiđite impozantnu Gazi Husrev - begovu džamiju, Morića han i Sevilj - česmu tj. drvenu fontanu uz koju vezana legenda kaže da će se oni koji piju vodu iz sebilja ponovno vratiti u Sarajevo

☀ Židovsko groblje - ukoliko se možemo tim epitetima poslužiti - ovo zasigurno jest jedno od najljepših groblja koje ćete vidjeti. S ovog produhovljenog mjesta, oduševit će vas i divan pogled na Sarajevo. (Pssst, ovdje je nedavno sniman film "Venuto al Mondo" s Penélope Cruz)

☀ Vrelo Bosne - sasvim blizu sarajevskog centra, podno Igmana, nalazi se izvor rijeke Bosne gdje možete uživati u čarima prirode i natočiti svježu izvorsku vodu

sarajevo ponudadana

Gdje jesti u Sarajevu?

☀ Restoran Avlija - Sumbula Avde 2, Sarajevo - ambijent poput male džungle, autohtona, ukusna hrana i ljubazno osoblje

☀ Restoran kod Bibana - Hošin Brijeg 95 - restoran s nacionalnom bosanskom kuhinjom s jedinstvenom panoramom cijelog Sarajeva podno nogu :) 

☀ Sač - Bravadžiluk mali 2 - najbolje pite i burek koji možete pokloniti okusnim pupoljcima

Gdje izaći u Sarajevu?

☀ Cinemas Sloga - Mehmeda Spahe 20

☀ Underground Club - Maršala Tita 56

☀ Club Monument - Strossmayerova 3



  Prethodni članak Sljedeći članak