Šišanje i pramenovi

Zaboravite na bad hair day

Znate onaj osjećaj kada se probudite rasčupane kose i ne možete ju nikako ukrotiti, ne sviđa vam se frizura, ne znate što napraviti s kosom i imate osjećaj da će cijeli dan krenuti loše? Da, to je taj "bad hair" day. :(

Donosimo vam neke savjete i ideje za svijetlu i tamnu kosu, gustu ili tanku. Skupite hrabrosti i odvažite se na promjene!

Šišanje

Svaka žena koja drži do sebe vodi računa o izgledu svoje kose i zna koliko je bitno posjećivati frizera koji može popraviti kvalitetu kose, sanirati nastale štete, ispucale vrhove, obnoviti boju i ošišati kosu prema vašem licu.
Šišanje nekada predstavlja izazov, i za vas i za frizera. Bilo da samo želite promijeniti oblik frizure ili drastično promijeniti izgled. Različite tehnike šišanja odgovaraju različitim tipovima kose. 

Ako imate tanku kosu, potreban joj je volumen. 
Problem koji se najčešće pojavljuje kod žena sa suhom i tankom kosom su ispucali vrhovi a jedini spas za ispucale vrhove su škare i vješte ruke frizera. Tanku kosu je najbolje šišati običnim oštrim škarama jer će izgledati bujnije i urednije ako ima oštre vrhove. Ravna i gusta kosa zahtijeva stanjivanje a najbolje ju je šišati cik-cak škarama ili britvom. 

Danas postoji puno novih tehnika šišanja a neke od njih su suho šišanje, šišanje vrućim škarama, hair dusting pa čak i šišanje svijećom. Svako šišanje svakako će oporaviti kosu i učiniti ju mekšom i sjajnijom. 
Ako želite promjenu, a ne znate što biste učinili s kosom ne preostaje vam drugo nego da nađete frizera od povjerenja i zajedno pronađete frizuru koja će vam savršeno pristajati. Šišanje kose ne mora biti dramatično iskustvo!


Pramenovi 

Uz lijepo vrijeme i sunce kosa poprima svijetlije pramenove i time se postiže efekt kao „s plaže“ koji je osobito popularan. Ljetno sunce najviše posvijetli kosu na vrhu glave, a plavuše pogotovo vole efekt utjecaja sunca na kosu. Kosa izgleda prirodno izbijeljeno i kao da imate pramenove u raznim svjetlijim nijansama.

Kada je riječ o bojanju, tamniji pramenovi unose dubinu i sjaj u kosu i daju volumen. To je poželjno osobama s tankom ili rijetkom kosom. Za osobe s tamnom kosom nekoliko svjetlijih pramenova će ju dodatno osvježiti. Danas, uz sve nove tehnike, pramenovi se više ne boje u jednu boju kao prije nekoliko godina.

Uz klasične možete birate između babylights, ombre, balayage, layage, sombre, foilyage. Pramenovi su i dalje najefektnija tehnika bojanja kose uz koje dobivate prirodan izgled vlasi. 
Skupite hrabrosti i isprobajte neku od novih tehnika.
Za dobar osjećaj dovoljna je dobra frizura!

  Prethodni članak Sljedeći članak