Bečkim ulicama

Advent u Beču

Svake godine se ponuda adventskih destinacija proširuje i dok neka mjesta, ovisno o godini, budu manje ili više popularna, jedno je uvijek isto - Beč je mjesto koje želite posjetiti u predbožićno doba. Dovoljno je reći da svake godine Beč u doba adventa posjeti vrtoglavih 3 milijuna posjetitelja sa svih strana svijeta.
Pričamo o višestoljetnoj povijesti, koja je počela u 13. stoljeću, a do današnjeg dana okupila više milijuna turista iz cijelog svijeta. Dođe vam da se zapitate - u čemu je štos? I nama je pa smo se bacili u istraživanje i sada s vama dijelimo otkriveno. 


Duga tradicija austrijskih advenata ne proteže se samo na Beč, već i na druga poznata mjesta poput Graza ili Salzburga. No, Beč drži vodeće mjesto zbog svog starinskog šarma, bogate povijesti i tradicije te moderne ponude.

Dovoljno je reći da svake godine Beč u doba adventa posjeti vrtoglavih 3 milijuna posjetitelja sa svih strana svijeta, iako ponajviše iz okolnih europskih zemalja. I dok drugi gradovi imaju jedno glavno mjesto na kojem se adventski štandovi - sajmovi prezentiraju, Beč ih ima posvuda diljem grada. 



Najpoznatiji je onaj ispred Gradske vijećnice, a ako ga teže pronalazite, samo pitajte nekoga gdje je "Christkindlmarkt am Rathausplatz" i za tren ćete se tamo naći. Ovdje vas čeka bogata ponuda kuhanog vina, slatkih peciva, suvenira, ručnih radova i milijun drugih sitnica koje će vas potpuno okupirati. 

U Beču je dosta popularna opcija kupnje kuhanog vina ili čaja po nešto višoj cijeni, kojeg onda dobijete u prigodnoj šalici u obliku šlapice ili s motivom grada. 

To je zgodan poklon dragim osobama, ali i lijepa uspomena s adventa. Osim ponude štandova, često budu organizirani i razni programi u sklopu kojih se pjevaju božićne pjesme, gledaju nastupi djece i drugi sadržaji slične tematike. 

Ako ste ljubitelj filma i fotografije ovo je jedinstveno mjesto za uslikati najljepše božićne uspomene, najluđe "selfie" fotke ili cool video koji ćete pokazati onima koji nisu pošli s vama. Oni će se dogodine zasigurno predomisliti, a vi ponovo doći jer, tko jednom posjeti advent u Beču, zna o čemu pričamo i rado opet dolazi! 

Onda, koga vodite?:) 


  Prethodni članak Sljedeći članak