Nova godina u Budimpešti

Jeste li već isplanirali svoj doček?

Budimpešta nudi mnogobrojne prilike za dobar provod u najluđoj noći godine, nakon uživanja u ljepotama grada možete se ugrijati u mnogobrojnim barovima, kafićima i restoranima, a ponoć dočekati na ulicama uz spektakularan vatromet.

Za one koji žele sofisticiranu, profinjenu proslavu tu je zabava na luksuznom brodu Danube uz krstarenje, živu muziku i večeru; gala koncert i večera u KD Vigado ili kušanje vina u poznatoj vinariji CultiVini. 

Naravno, rezervacija mjesta je obavezna, a potrebna je i pozamašna financijska investicija, no Nova godina je samo jedan dan pa vrijedi proslaviti kako spada ;) 

 Za one kojima pak za dobru zabavu treba samo dobro društvo i pokoja kapljica kako bi se zagrijali i razveselili mnogo je mjesta na kojima se odvijaju besplatna događanja poput gradskih trgova Vörösmarty, Városliget, Oktogon, Nyugati i mnogih drugih. 

Budimpesta

Posebno ludilo očekuje se u dvorcu Vajdahunyadvár gdje proslava traje čak 3 dana, a uključuje mnogobrojne koncerte, dobru klopu, piće i puuuuuno ludila. Ove godine će biti ekstra zanimljivo jer je gostujuća zemlja Rusija pa vas tako očekuje kušanje čak 30 različitih vrsta votki. 

 Izazov je u tome da u pićima koja su bez boje, okusa i nekog posebnog mirisa pokušate uočiti razliku. ;) 

 Također ćete moći kušati tradicionalna ruska jela, a naravno nude se i poznata mađarska jela, primjerice juha od kupusa, polako pečena svinjetina, juha od leće i druga slasna hrana. Ako niste naročiti ljubitelj votke možete pijuckati pálinku (tradicionalna rakija), kuhano vino ili lokalno proizveden pjenušac. 

Trodnevna proslava nudi mnogobrojne prilike za feštu i druženje:
 ✸29.12. očekuje vas gurmanski party uz 50% popusta na hranu
 ✸30.12. pred novogodišnji party zagrijat će vas za ludilo koje se očekuje na dočeku
 ✸31.12. doživite jedinstvenu zabavu uz Bal pod maskama.

U zabavi uz mnogobrojna cjelodnevna događanja možete uživati i na: 

Trgu Vörösmarty - očekuju vas razni koncerti i događanja uz veliki tulum 
Trgu Nyugati - popularno gradsko sastajalište s mnoštvom barova i kafića 
Oktogonu - nalazi se u blizini trga Nyugati te poznate Andrássy avenije 

 2017. tek što nije tu, jeste li već isplanirali svoj doček? ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak