Advent na talijanski način

Ove godine ste se odlučili za nešto drugačije?

Upravo to vam i donosimo! Venecija nije rezervirana samo za karnevale - dopustite da vas oduševi adventskom ponudom. U predbožićno vrijeme tako možete naići na Djeda Božičnjaka koji vozi gondolu ili fotkati brojne ukrase koji vise s kanala. 

 
Ponuda suvenirnica prepuna je božićnim ukrasima, prigodnim magnetićima, čestitkama i razglednicama. U gradu ćete imati prilike probati ukusne specijalitete, kako talijanske tako i morske pa svakako budite gladni. 


Prošećite brojnim kanalima, a osim što ćete istražiti grad, imat ćete prilike otkriti i čak 3 glavna otoka: Murano, Burano i Torcello. Znate li nešto o njima? Murano jedan od najpoznatijih otoka lagune, a prepoznatljiv je po proizvodnji stakla. Ovdje ćete imati prilike vidjeti izvorne prodavaonice suvenira od Murano stakla, a osim figurica, prodaje se i nakit, lusteri, skulpture. Burano je lako pamtljiv po svojim šarenim kućicama. 

Ovdašnji stanovnici ne prihvaćaju klasične boje fasada - ovdje su kuće roze, zelene, žute, plave, sve samo ne obične! Osim po šarenilu poznat je i po izradi čipke. Stari znalci ovdje šivaju najkvalitetniju čipku. Torcello je, iako danas miran dio lagune, nekada bio najnaseljeniji, a mnogi smatraju i daje najstariji od svih otočića. Ako volite Ernesta Hemingwaya, dobro je znati da je upravo ovdje on proveo jedno vrijeme 1948. godine, a tu je ujedno i napisao dio svog romana "Preko rijeke i u šumu". Dopustite da Torcello i vas inspirira! Rezervirajte svoje mjesto već danas i steknite uspomene koje će vas grijati cijelu zimu. Uživajte u najboljem adventu do sada!


  Prethodni članak Sljedeći članak