Budva

Kraljica Crne Gore

Jedno od najstarijih (i najljepših) jadranskih naselja, do današnjih je dana očuvalo taj stari i pomalo mistični duh nekih davnih vremena koji je obavijen energijom moderne i urbane današnjice.


Top 10 budvanskih destinacija! 

Stari grad - zaštitni je znak i simbol Budve. Potječe još iz antičkih vremena i predstavlja jedinstven spoj arhitektonske i urbanističke cjeline.

Fascinirat će vas labirint uličica, trgova, bedema i kula iz kasnog srednjeg vijeka. U prizemljima starogradskih kuća danas su galerije, dućani, bistroi, butici... 

Sveti Stefan - otok Sveti Stefan danas je poznat kao moderno i luksuzno ljetovalište. Pjesčanom prevlakom spojeno je s kopnom te se takvi otoci koji su danas rijetkost, nazivaju tombolo. 

budva

Petrovac - idilično, malo mjesto nalazi se na pol puta između Budve i Bara. Grad se nalazi u pjesčanom zaljevu i okružen je gustim borovim šumama, maslinicima te divnim plažama.

☀ Slovenska plaža - prekrasna pješčana i šljunčana, duga 1.600m. Prepoznatljiva je po pješčanom sprudu koji ju povezuje s otokom Sv. Nikole.

☀ Plaža Bečići - jedna od najvećih plaža na južnom Jadranu. Ova pješčana plaža duga je čak 2km i sadrži sve popratne sadržaje koje možete poželjeti.

 Restoran Jadran kod Krsta - Slovenska obala 10, Budva 

Konoba Bocun - Ul. Mimoza 177, Budva 

Klub Sparta Budva - Mediteranska bb 

Diskoteka Trocadero Budva - Mediteranska 4 

Diskoteka Top Hill Budva - Topliski Put bb

  Prethodni članak Sljedeći članak