Cres

Dom bjeloglavog supa i predivnih šljunčanih plaža

Otok kontrasta bijelog kamena i tirkiznog mora, kamenih palača, starih villa i dom veličanstvenih bjeloglavih supova koji su od 1986. godine zaštićeni zakonom.

Top 10 destinacija na Cresu!

Grad Cres - najveće je mjesto na otoku s nešto više od 2.000 stanovnika. Možete razgledati troja gradska vrata, Bragadinu, Marcela i vrata Sv. Mikula iz 16. st kao i niz gotskih, kasnogotskih i renesansnih crkvica. Tu je i Ženski benediktinski samostan iz 15. st. te palača obitelji Patris iz 15. st. u kojoj je smješten muzej kao i niz drugih renesansnih palača creskih plemenitaških obitelji 

Beli i Rimski most - staro idilično mjesto s kamenim kućicama. Centar se nalazi na uzvisini, a pogled s Belog nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Dom je ovo bjeloglavih supova čiji se rezervat nalazi upravo u tom mjestu.

cres blog

Rimski most - u mjestu je građen prema tehnici iz rimskog doba i to vjerojatno iz doba cara Tiberija. Most je u potpunosti očuvan i predstavlja rijedak primjer rimske arhitekture. 

Lubenice - malo mjesto smješteno na vrhu litice, 378 metara nad morem i najpoznatije po prekrasnoj plaži u podnožju mjesta. Do nje se stiže pješice krivudavom strmom kozjom stazom ili s mora.

☀ Plaža Mali bok, Orlec - nedaleko od grada Cresa u skrovitoj uvali nalazi se ova šljunčana plaža s kristalno čistim morem zaklonjena visokim stijenama.

☀ Restoran Santa Lucia - 4 Ulica Lungomare Svetog Mikula, Cres. Uživajte u ugodnom ambijentu restorana koji se nalazi u samom središtu grada Cresa, neposredno uz more, na šetnici Lungomare.

 Konoba Bukaleta - Loznati 9a, Cres. Odlična destinacija za ljubitelje tradicionalnih jela poput janjetine ispod peke. 

Na Moru - Via Valun 65, Cres. Osim uživanja u odličnoj hrani, možete se počastiti i prekrasnim pogledom na na Valun i more.

☀ Caffe bar Fortis - Cons 7, Cres.

☀ Summertime Bar - Porozina, Cres.

☀ Caffe bar "Burin" - Cons 2, Cres.

  Prethodni članak Sljedeći članak