Čatež

Terme Čatež - uživanje, opuštanje i rekreiranje

Bijeg od obveza i stresa uvijek je dobrodošao, osobito ako ne iziskuje velika planiranja i putovanja koja dodatno iscrpljuju. 

Vikend je taman dostatan da se rekuperiramo i opustimo prije nadolazećeg radnog tjedna i novog vala obveza i jurnjave provodeći iste, a idealna mjesta gdje ćemo to i postići su neke terme ili toplice. 

Čateške terme, sportsko-rekreacijski centar u Sloveniji u općini Brežice, kompleks je bazena i ugostiteljskih objekata. Smjestile su se na nadmorskoj visini od 145 m u kotlini desne obale rijeke Save, uz autoput Ljubljana - Zagreb. 

ponudadana, čatež

Kompleks termi udaljen je oko 1,5 km od naselja Čatež ob Savi i opskrbljuje ga 11 termalnih izvora. Sastoje se od ljetne termalne rivijere, koja je najveći bazenski kompleks u Sloveniji jer se na površini od 10.000 m² površine nalazi 7 vanjskih bazena, opremljenih umjetnim slapovima, jednim otokom i manje zimske termalne rivijere sa natkrivenim bazenima na površini od 1.800 m². 
U bazenima je temperatura vode između 32⁰-33⁰ C i 35⁰ - 36⁰ C.

Dakle, osim kupanja i opuštanja u saunama i bazenima, u kompleksu čateških termi možete uživati u svim vidovima rekreacije i opuštanja. Birajte između dvorana za fitness, teniskih trerena, golfa, bicikla s kojim možete upoznati okolicu ili pak ribolova i vožnje čamca. 

ponudadana, čatež

Inače, ovi izvori su oktriveni prije više od 200 godina u Čateškom polju, pored obale Save, ali tek od 1924 počinju se graditi kao lječilište . 
Terme Čatež pružit će vam željeni odmor i prijeko punjenje baterija te bijeg od svakidašnjih obveza i stresa i to na najvišem mogućem nivou što se kompletne usluge tiče. 

  Prethodni članak Sljedeći članak