Opatija - fina gospođa s Kvarnera :)

Kraljica Kvarnera

Povoljan geografski položaj omogućio je toj našoj  najelegantnijoj i najšarmantnijoj turističkoj gospođi s Kvarnera, epitet mjesta s najdužom tradicijom turizma u Hrvatskoj. Opatija se nalazi na istočnoj obali istarskoga poluotoka i leži u podnožju planine Učka.

Zahvaljujući geografskom položaju, pruža izvrstan izbor za odmor tokom cijele godine s prvim doticajem s Jadranskim morem. 

Položaj u Kvarnerskom zaljevu u kojem se Mediteran najdublje usjekao u kopno, u podnožju planine Učka,  čini je zaklonjenom od vjetrova, a s druge strane lako dostupnom bez obzira na godišnja doba ili vremenske uvjete. 

opatija

Takav položaj i povoljna klimatska slika, pruža predivnu prirodu, uređene i bogate parkove, stare ville još iz doba Habsburgovaca i njima pripadajuća šetališta i plaže. 

Svakako najpoznatije šetalište popularni je Lungo mare koji sa svojih 12 km  povezuje mjesta na Opatijskoj rivijeri - Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran. Šetnja uz obalu uz šum valova i miris mediteranskog bilja oko vas, učinit će da najgori dan i stres nestanu kao da  nikada nisu ni postojali.

opatija

Opatija je mali grad, umirujuće energije, bez previše bučnih segmenata. Obzirom na ugodne temperature bez velikih amplituda, ovo podneblje djeluje upravo tako - umirujuće i rekuperirajuće. 

Modro more u zaklonjenom zaljevu Kvarnera, Učka iznad njega, zelenilo parkova omeđeno građevinama čije zidine pričaju priču nekih minulih vremena, a s druge strane suvremeni klubovi za zabavu, casina, karnevali i ljetna pozornica s 2000 mjesta čine Opatiju i njenu okolicu privlačnima u svako doba godine.

  Prethodni članak Sljedeći članak