Dobrobiti masaže

Nađite vremena za opuštanje

Posao, bilo da se radi o fizičkom ili onom zbog kojeg sjedite najmanje 8 sati za radnim stolom i računalom, s godinama uzima danak. Bolna leđa i ukočen vrat najčešće su posljedice, a najčešće je i to da ne poduzimamo ništa kako bi te probleme otklonili.

Idealno bi bilo mijenjanje starih navika i uvođenje novih kako bi problem počeli rješavati u „korijenu“, međutim ta opcija je manje izgledna kao prvi korak. Uostalom, mijenjanje navika i uvođenje novih, iziskuje dulji vremenski period.

Prva pomoć je uvijek masaža. Ona je dokazano najefikasnija metoda rješavanja bolnih leđa, vrata, ali i nogu te stopala. Ne radi se samo o efikasnosti, već i o psihološkoj komponenti uvjetovanoj interakcijom žive osobe i dodira koji definitivno ima dodatni terapijski učinak. 

ponudadana, masaža

Ovisno o problemu koji imate, taj tip masaže i birate. Danas doista postoji veliki broj podtipova i vrsta
masaže pa možete birati ono što vam najviše odgovara ili kombinirati nekoliko vrsta masaža zajedno. 

Ukoliko imate ozbiljne bolove, ukočenost ili grčeve, svakako se preporuča konzultacija s liječnikom koji će vas najvjerojatnije uputiti na daljnje preglede i shodno tome neki oblik fizikalne terapije. Međutim, ako problem nije toliko ozbiljan, pomoći će i masaža. Medicinska, švedska ili pak ayurvedska koja uz osnovnu bazu masiranja uključuje i čitav niz ljekovitih biljaka, začina i eteričnih ulja.

  Prethodni članak Sljedeći članak