Rješavanje masnih naslaga anticelulitnim masažama

Sretnice koje se nikada nisu susrele s celulitom, zakletim neprijateljem ženske kože, vjerojatno niti ne znaju kolike su sretnice.  Jer borba s ovim „sizifovim kamenom“ prilično je iscrpna i zahtijeva upornost i ustrajnost.

Pojavu celulita ponajviše uvjetuje genetska predispozicija, hormoni (estrogen) te građa vezivnog tkiva dijela kože gdje su kod žena pregrade postavljene okomito na površinu kože za razliku od muškaraca kod kojih one čine mrežu. Osim tih prirodom dodijeljenih predispozicija, još je nekoliko čimbenika koji utječu na pojavu ili širenje celulita. 

Prije svega to su nezdrava, neredovita prehrana i stres. Iako se celulita skoro nemoguće u potpunosti riješiti, moguće ga je držati pod kontrolom redovnim odlascima na anticelulitne masaže i ostale prikladne tretmane.


Celulit


Kod anticelulitne masaže se koristi niz različitih pokreta kao što su glađenje, gnječenje, pinch i trljanje  koji ne smiju biti bolni, ali su usmjereni prema srcu, stimulirajući pritom limfni odvod koji završava u najvećoj veni u blizini srca. 

Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita u riješavanju celulita, ali i toniziranja kože te njene veće čvrstoće i bolje cirkulacije. Jednom kad dođete do tih rezultata, neophodno je nastaviti s masažom kako se celulit ne bi vratio.

  Prethodni članak Sljedeći članak