Iskreno o iskustvu depilacije i zašto se više ne vraćam na staro

Odgovori na pitanja koja sve žene imaju prije prvog odlaska u salon

Postoje iskustva koja želimo iskusiti na vlastitoj koži, a tu su i ona za koja bismo radije prvo čuli od drugih. Kada sam nedavno po prvi puta u životu isprobala depilaciju voskom u salonu, znala sam da će dojmovi zanimati sve žene koje se i same spremaju na isto.
Kao netko tko se do tada cijeli život depilirao klasičnom britvicom i epilatorom, imala sam određena pitanja, sumnje, ali i bojazni. Ipak, zaključila sam da je ljeto idealno vrijeme za moje prvo iskustvo s takvom vrstom depilacije. Naposljetku, dosadilo mi je svaka 2 tjedna ponavljati zamorne radnje koje, niti su rezultirale usporavanjem rasta dlačica, niti mi osiguravale mir narednih mjesec dana. Uz to napominjem da sam u 6-tom mjesecu trudnoće i da je depilacija postala nužan, ali izrazito naporan posao kojeg sam bila i više nego spremna prepustiti stručnjacima. No, to je i značilo da ću na sam tretman biti osjetljivija, a i inače se ne mogu pohvaliti visokim pragom tolerancije na bol. 


Kakvo je onda bilo moje iskustvo i kako izgleda sam tretman? Postoje iskustva koja želimo iskusiti na vlastitoj koži, a tu su i ona za koja bismo radije prvo čuli od drugih. Kada sam nedavno po prvi puta u životu isprobala depilaciju voskom u salonu, znala sam da će dojmovi zanimati sve žene koje se i same spremaju na isto.  U glavi sam imala sto pitanja. Pitanja na koja nije bilo jednostavno doći “guglanjem”. Ono što je mene kao i, vjerujem, brojne žene najviše zanimalo - boli li tretman i koliko? Je li vrijedno “istrpjeti” bol pa bezbrižno uživati dulje vrijeme ili da se radije držim britvice? Koliko je neugodno ležati “kao od majke rođena” pred potpunim strancem i uz to s golemim trbuhom u kojem mi ni jedna poza više nije udobna?

Pa krenimo redom… 

Sam početak je vrlo obećavajući. Kreće se od nogu koje se zaista brzinski odrade i u principu gotovo da ne bole. Ako imate veće i gušće dlake, moguće da ćete malo jače osjećati bol, ali ništa neizdrživo. Nemojte misliti da će vam pomoći ako se prije “malo obrijete” sami. Vi ćete možda misliti da kozmetičarki činite uslugu, no ako se njih pita, ostavite dlačice u kojem god stanju da jesu (to su ionako profesionalke koje su vidjele sve!). Nakon nogu prelazi se na najbolniji dio tretmana, a to je bikini zona. 


Kad kažem “najbolniji”, on i jest takav, u usporedbi s nogama, no i dalje je podnošljiv, ne brinite! Meni je pomoglo pratiti kada slijedi povlačenje trakice/voska i tada se psihički i fizički pripremiti na taj trenutak boli. Objasnili su mi da se na tom području nalaze živčani završeci stoga ima smisla da je to najbolnija regija. Nakon bikini zone prelazi se na brazilku, ako ste takav tretman odabrali. Brazilka je bolnija od nogu, ali manje bolna od bikini zone, stoga dođe kao “odmor” nakon napetih trenutaka koji su joj prethodili. Za cijelo vrijeme trajanja tretmana možete se premještati kako vam odgovara, a početna pozicija je na leđima te se potom okrećete na trbuh ili, u mom slučaju, bok. Ja sam odabrala vrući vosak koji je u jednom trenutku prilično topao, ali se već za nekoliko sekundi ohladi. 


Tretman je trajao oko sat vremena, a preporuka je da se doma otuširate i namažete tijelo hidratantnom kremom. Kada se sutradan probudite i imate najmekšu kožu ikada, zaboravite na svu bol i neugodnost. Naposljetku, djelatnice salona zaista ne doživljavaju vas gole kao takve, usredotočene su na posao, a ne na vašu odjeću, šminku ili duljinu dlačica. Opustite se koliko možete i uživajte u činjenici da ste uštedjeli vrijeme i živce i da vas čeka barem 3 - 4 tjedna mira od neželjenih dlačica.



Tjedni u kojima možete nositi omiljene ljetne kombinacije bez skrivanja nogu jer ih “niste stigle obrijati”. Ja sam odlučila da je ovo investicija koja se svakako isplati i planiram svoje “izlete” u salon jednom mjesečno, a između termina uživati u bezbrižnosti. Isto preporučujem i vama! 

Pisala: Maja Kos Mehmeti


  Prethodni članak Sljedeći članak