Kako stvoriti obiteljske uspomene koje će djeca zauvijek pamtiti

Savjeti i ideje za svaki budžet i tip zabave!

Kaže se da su prve 3 godine odlučujuće za daljnji razvoj i napredak djeteta, no činjenica je da je cijelo djetinjstvo prilika da stvorite neprekidnu vezu sa svojim najmilijima. 

Ona se najlakše i najprirodnije stvara kroz pozitivne uspomene koje će vaše dijete nositi blizu srca i kroz cijeli život. Za zabavne trenutke ne treba vam puno novaca, a one najjednostavnije ideje, često su i najbolje. 

Donosimo prijedloge u kojima će uživati svi članovi obitelji, bez obzira na dob!

Putovanja

Stručnjaci za odgoj preporučuju da djecu od najmlađe dobi izlažemo raznim okruženjima, kulturama i događanjima. Upravo se putovanja odličan izbor za zabavu cijele obitelji, ali i prilika za učenje, upoznavanje svijeta i sebe te stvaranja predivnih uspomena. Suprotno uvriježenom mišljenju, putovanja ne moraju biti skupa niti daleka, a ni dugo trajati. Već jednodnevni izlet može učiniti čuda i stvoriti dojmove koje ćete danima prepričavati. Prekrasne fotografije i videa koja ćete putem snimiti dodatan su plus! Putovanja ne moraju nužno biti niti izvan zemlje ili čak grada. Posjetite lokalna događanja i tako “otputujte” u neke nove doživljaje. Donosimo i izazov za cijelu obitelj: odvojite jedno popodne i obiđite svoj grad “očima turista”. Ponašajte se kao da sve vidite po prvi puta i unaprijed istražite gdje sve želite otići. Lokalne ture odlična su prilika da kao obitelj saznate nešto što još niste znali o svome gradu! 

obitelj

Sportske radosti 

Sportske aktivnosti mogu biti nepresušan izvor zabave i stvaranja uspomena, bez obzira na vašu kondiciju i mogućnosti. Zabavljati se možete na otvorenom, zatvorenom, tijekom cijele godine. Bilo da se uputite u šetnju kvartom, skijanje zimi ili plivanje ljeti. A kada poželite nešto posebnije, iznenadite svoje najdraže posebnim aktivnostima. Poput jahanja ili za one malo starije, paintballa. Svi znamo koliko je tinejdžere teško animirati, a ponekad i maknuti od ekrana. U tom slučaju predlažemo quad avanturu u kojoj će sigurno, zajedno sa vama uživati! 

obitelj2

Posebne proslave 

Posebne obljetnice, rođendani i slična slavlja idealna su prilika za stvaranje lijepih uspomena. U vremenima kada djeca imaju gotovo sve, ponekad je iskustvo bolji poklon od bilo koje stvari. One mlađe možete iznenaditi PlayStation rođendanom i tako im osigurati mjesto “glavne face” među prijateljima. A posebna večera za koju će se svi u obitelji “srediti” idealna je prilika za intimno druženje uz ukusnu hranu koju svi vole. Gdje god i kako god odlučili provesti trenutke sa svojom obitelji, na kraju dana važno je da ste svi zajedno i posvećeni jedni drugima.

jahanje


Piše: Maja Kos Mehmeti

  Prethodni članak Sljedeći članak