16.02.2016.
Svaki kavoljubac, a
ima ih jaaaakoooo puno, na sam spomen te male, ali snažne riječi,
zatitra :) Pogotovo ako se to spominjanje odvija u jutarnjim satima
netom nakon buđenja.
Pradomovina ovog obožavanog crnog napitka je Afrika, područje Abesinije, odnosno današnje Etiopije, a danas je pijemo na sve moguće načine.
Prilagođavamo je okusima, ukusima, dijelu dana ili društvu. Netko je vjeran tradicijskoj pripremi "turske" kave, kako je primjerice ponajviše piju u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje se kafa ili kahva prži pa ima taj fini specifičan okus i ponajviše miris.
Drugi vole varijacije na temu pa si ugađaju raznim okusima i vrstama nesscaffea, cappuccina, esspressa, jačom, slabijom, bijelom – izbor je zbilja golem. Koja god bila vasa najdraža, želimo vam sve superlative koji se uz nju vežu, nek vam je najduža, najslađa ili pak najtrpkija - čisto da vas razbudi za nove dnevne pobjede! ;)