Lovran

Turistički dragulj na istočnoj obali Istre

Donosimo vam TOP 10 lovranskih atrakcija. Što istražiti, gdje se okupati ili kušati lokalne gastro delicije? Sve to i još više, saznajte niže! ;)

☀ Stari dio grada, crkva Sv. Jurja) - svakako vrijedi proštetati uz nekoliko kuća s venecijansko - gotičkim pročeljima i vidjeti crkvu sv. Jurja iz 14., međutim možda je i najpitoreskniji prizor na dio šetališta uz more gdje se nalaze secesijske vile okružene raskošnim vrtovima i ružičnjacima

☀ Gradska vrata, nekadašnja kula i nekadašnje lječilište u Lovranu - Lovran spa - vrata datiraju iz 17-tog stoljeća i vode direktno u centar

 Park prirode Učka - Iz Lovrana postoji nekoliko mogućnosti da se dođe do Parka Učka. Poznato je da Lovran ima razlike u uzvišenjima do 1400 metara

☀ Plaža Kvarner - glavna plaža u Lovranu, napravljena je od pijeska i betona.

☀ Plaža Peharovo - predivna plaža koja je šljunčana iz vana i pješčana na samom ulazu u more. Krasi ju Plava zastava i odličan je izbor za obitelji s djecom. U večernjim se satima pak pretvara u noćni bar i postaje mjesto dobre zabave. 

lovran

☀ Ljeto u lovranu - kroz cijeli srpanj i kolovoz čekaju vas odlični koncerti, fešte i izložbe na Trgu Svetog Jurja, Trgu Svetog Ivana, lovranskom mulu, terasama hotela i hostela.

☀ Draga di Lovrana - Lovranska draga 1, Lovran. Kušajte dnevno svježu lokalnu ribu i škampe u odličnom ambijentu s prekrasnim pogledom.

☀ Plavi podrum - Obala F.Supila 4, Volosko

☀ Johnson - Mošćenička Draga. Prava destinacija za sve pobornike jednostavnih, jedinstvenih i prije svega svježih gastro delicija.

☀ Loop - Lovran. Odličan izbor za sve ljubitelje klupskih party-a.



  Prethodni članak Sljedeći članak