Opatija

Zaštitni znak Kvarnera :)

Prekrasne plaže, uređeni parkovi, bogata gastronomska ponuda, stare ville još iz doba Habsburgovaca, ali i super mjesta za izlazak... Opatija ima za svakoga ponešto, a niže saznajte koje su to must see destinacije. :)

Top 10 mjesta za posjetiti!

☀ Villa Angiolina - predstavlja kolijevku opatijskog turizma. Naime, još 1844. godine trgovac iz Rijeke, Iginio Scarpa, kupio je ovaj poluotok po vrlo povoljnoj cijeni i skromnu kuću pretvorio u prekrasnu vilu, nazvanu prema njegovoj pokojnoj supruzi Angiolini

☀ Djevojka s galebom - postavljena je 1956. i nalazi se na stijeni pored obalnog šetališta Lungomare. Skulpturu je izradio akademski kipar Zvonko Car

☀ Umjetnički paviljon Juraj Matija Šporer - Umjetnički paviljon Juraj Matija Šporer izgrađen je 1899. i u početku je bio omiljeno sastajalište elite

☀ Plaža Angiolina - novoopremljeno kupalište u retro stilu. Proteže se na dvije etaže, a u sklopu kupališta nalazi se i noćni bar, kafić i dodatni popratni sadržaji.

☀ Plaža Slatina - glavna gradska plaža. Dijelom je betonska, a dijelom šljunčana. Bogata je kafićima, restoranima i sportskim sadržajima koji pružaju pregršt zabave i užitka.

☀ Restoran Bevanda - Zert 8, Opatija. Kušajte klasična i raznovrsna jela osvježena modernim dodirom.


☀ Restoran Ružmarin - Veprinački put 2, Opatija. U samom centru grada možete uživati u odličnom spoju vrhunske hrane, ugodnog ambijenta i ljubaznog osoblja.

☀ Hemingway Bar  - Zert ul. 2, Opatija. Uživajte u jednom od prvih Lounge barova na prostorima Hrvatske.

☀ Beach Bar Colosseum - Maršala Tita 129. smješten je na samoj plaži u strogom centru Opatije. Ljetni program sadrži vrhunsku zabavu i gostovanja mnogih DJ-a, održavanja tematskih party-a te razne revije.

☀ Ljeto na ljetnoj 2018. - 1.6.2018. - 31.8.2018. Očekuju Vas brojni koncerti svih žanrova, festivali te filmovi.

  Prethodni članak Sljedeći članak