Šibenik

Ulicama Krešimirovog grada

Što vidjeti, gdje dobro pojesti i kamo izaći? Doznajte niže. ;)

TOP 10 mjesta za posjetiti u Šibeniku!


☀ Katedrala Sv. Jakova - 2000. godine uvrštena je u UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine

☀ 4 šibenske tvrđave - atrakcije i simboli Šibenika s pogledom koji oduzima dah. To su tvrđava sv. Mihovila iz 11.st. na kojoj se danas nalazi ljetna pozornica na kojoj se održavaju glazbeni i scenski spektakli. 

Zatim je tu tvrđava sv. Ivana, kao i tvrđava Barone koje su u rujnu 2014. bile kulisa za snimanje scena iz 5. sezone iznimno popularne serije Game of Thrones. Tvrđava Sv. Nikole atrakcija je koja vas dočekuje na ulazu u kanal sv. Ante. Odlično je sačuvana i vrlo zanimljiva svima koji u Šibenik dolaze s mora


☀ Dalmatinsko Etno selo - Šetnja uskim kamenim ulicama kroz Etno Selo vratit će vas u neka davna, minula vremena. Kako se nekoć tkalo, pravilo ulje i pekla rakija pokazat će vam tradicionalno odjeveni majstori zanata koji rade u malim kućama i radionicama

☀ Plaža Banj - gradska plaža s koje se pruža fantastičan pogled na stari Šibenik. 

☀ Pelegrini - Jurja Dalmatinca 1, Šibenik. Oduševite se kreativnim gastronomskim spojem tradicionalnog i modernog. 

☀ Konoba Šimun - Fra Jerolima Milete 17, Šibenik. Sve na jednom mjestu - lokalna riba, meso i sastojci te velike porcije po pristupačnim cijenama.

☀ Marenda - Ul. Nove crkve. Najbolja destinacija za degustaciju morskih plodova spremljenih "po domaće". 

☀ Vinski bar Bunari - u samoj blizini katedrale sv. Jakova, a krasi ga jedinstveni ambijent kao stvoren za zabavu uz svirku raznih glazbenika. 

☀ Inside - Ul. Velimira Škorpika 25. Najpoznatiji gradski klub u kojem vas čekaju odlične klape, a vikendom house glazba.

☀ Klapske večeri 2016 - svaki četvrtak i petak kroz mjesece srpanj i kolovoz 2016.

  Prethodni članak Sljedeći članak