Game of Thrones zaogrnut kulisama grada Dubrovnika

Nisi gledao GoT? Shame, shame, shame :)

Radi se o planetarno popularnom serijalu koji je milijune ljudi prikovao za televizore, laptope, računala i knjige, a pri tom žrtve svoje dominacije nije birao jer je Game of Thrones pratila ekipa od klinaca do bakica i djedova :) 

Sve i da niste upoznati s ovim spektaklom u produkciji HBO-a, zasigurno ste čuli bar ponešto jer se dio serije snima i u Dubrovniku. 

Dubrovnik je utjelovio slavni Kraljev grudobran gdje Lannisteri već sedam sezona pletu svoju podmuklu mrežu spletki zbog koje je Eddard Stark u potresnoj sceni izgubio glavu.

I dok uživate u Aryinoj krvavoj osveti, Daenerysinom pohodu na Sedam kraljevstava i pitate se gdje je nestao Bran posljednjih par epizoda, mi smo istražili koje su to lokacije Igre prijestolja koje svakako morate posjetiti u Dubrovniku. ;)

dubrovnik

Od prepoznatljivih zidina i uličica pa sve do utvrde Lovrijenac i botaničkog vrta Trsteno, gotovo sve je iskorišteno u svrhu što bolje prezentacije upravnog i kulturnog središta Sedam kraljevstava. 

Osim Dubrovnika i Lokrum je utjelovio jednu od lokacija u seriji - bogati trgovački grad Qarth. Kamenolom Dubac, toranj Minčeta, Rektorova palača i otočić Lokrum izvrsno su dočarali ovaj bogati i slavni trgovački grad. 

Ukoliko poželite prošetati Dubrovnikom i vidjeti ga iz Game Of Thrones perspektive, slijedite sljedeći plan: 

Red Keep - dom željeznog prijestolja, Lovrijenac

Docks of King’s Landing - dokovi u luci

Littlefinger’s Brothel - Bordel Petyr Baelisha Maloprstog

Sept Baelor - centar religioznog obožavanja boga sedmorice, boga koji ima sedam lica ili aspekata

Farmers’ Market - seoska tržnica

Spice King’s Palace - Rektorova palača - Knežev dvor, predstavlja sjedište Quartha

House of Undying - na Minčeti je utjelovljeno ovo sjedište, Kuća neumirućih "Vještaca iz Quartha" 

Walk of Shame - teško je zaboraviti "hod srama" Cersei Lannister po ulicama Kraljevog grudobrana, od Septe do Red Keep utvrde

Svaki istinski fan Igre prijestolja naći će način kako se bar na koji sat pokušati saživjeti s likovima iz omiljene serije koja je u Dubrovnik u posljednjih nekoliko godina dovela broj turista koji se mjeri u stotinama tisuća.

  Prethodni članak Sljedeći članak