Gornjogradske coprnice - vještičja tura Zagrebom

Upoznajte mračnu stranu Zagreba. Mwahahhaha!!!!Već se neko vrijeme priča o Gornjogradskim coprnicama. Priča kruži da ih ljudi vide, čuju, a nerijetko se i udruže sa coprnicama te obilaze grad. Zvuči kao upad u neku bajku, zar ne? Prilika je to za druženje s coprnicama koja se ne propušta. Priča slijedi. :) 

 Najbolji izbor za upoznavanje Gornjeg grada pružit će vam baš one, Gornjogradske coprnice. Kroz zabavan program upoznat ćete “mračnu” stranu Zagreba od srednjeg vijeka nadalje. U obilasku s njima, saznat ćete mnoga vjerovanja o vješticama, stvarnim praksama i povijesnim događajima koji stoje u njihovoj pozadini. 

coprnice

Imat ćete priliku i iskusiti rad moderne vještice na “svojoj koži “. Da obilazak bude još bolji, možete povesti svoje ljubimce jer su coprnice poznate po svojim malim pomagačima, mačkama ili psima! I danas ih na obilasku često pitaju: ”Koliko mačaka imate?” Stereotipi ostaju stereotipi, dok ih ne razbijemo,zar ne? :-) 

Noćni turistički obilazak Gornjeg grada po znamenitim lokacijama s kostimiranim pratiteljem traje 90 minuta, u kojih ćete proći tajnim ulicama te ćete imati priliku zavrtjeti "Kolo sudbine". Ako niste upoznati s nazivom - coprnice su zapravo kolokvijalni naziv za vještice i čarobnice. 

Budite sigurni da to neće biti samo turistički obilazak, već izlet u povijest grada koji iznenađuje! Šećući gornjogradskim ulicama, saznat ćete, između ostalog, kakve veze ima zagrebačko sjemenište s Črnom Školom te tko su Grabancijaši, tko su Kata Cankovica, Jela Rogačica i Magda Muhi, kako su tekla suđenja coprnicama, gdje su se one sastajale i što su tamo radile.

Možete upoznati jedan “coprnički obrt” te izabrati recept za svoje probleme. One su široke ruke, pa uvijek svoje posjetioce iznenade malim, čarobnim, rukom rađenim darom te novim pogledom na Zagreb, a možda i vlastitu budućnost.

  Prethodni članak Sljedeći članak