Njega kose

Kosa kao produžetak ega

Bilo da se radi o ženama ili muškarcima, kosa predstavlja neku vrstu  zaštitnog znaka i simbola ljepote. Naravno da je prvi korak u njezi kose onaj osnovni pristup – pranje, češljanje, njegovanje kose hranjivim balzamima, maskama i kurama.

Međutim, valja se pridržavati i nekih osnovnih, tradicionalnih savjeta kako bi održali kosu što dulje zdravom i lijepom.  
Primjerice, jeste li znali da pranje kose hladnom vodom čini kosu sjajnijom i bujnijom jer hladna voda utječe na zatvaranje folikula pri čemu površinski sloj lasi ostaje posve gladak. 


Kosa


S druge strane,  pretjerano korištenje proizvoda za stiliziranje kose, dovodi do kontraefekta. Previše regeneratora, maski, pjene, voska, sve to će uroditi zasićenjem i kosa neće moći ništa od toga upiti.

Nakon  što pronađete svoju  liniju i prirodne recepte za njegu kose koja baš vama odgovara, a naći ćete je, kasnije se lako zaigrati.

Mijenjanje boje, različiti pramenovi ili tehnike šišanja, sve to volimo isprobavati. Naravno, sukladno modnim trendovima pri čemu je poželjna i podudarnost s oblikom lica i glave te nekim osobnim stilom i izričajem.  

Tako svaka trendseterica zna koja tehnika bojanja kose ili pramenova je ove sezone „in“, što je poželjno imati na glavi, a što je apsolutni „modni grijeh“. 
No, dovoljno je da pazite na zdravlje kose, estetiku i svakako da je u skladu s onim što vi jeste i kako se osjećate.

  Prethodni članak Sljedeći članak