Kosa kao sredstvo modnog izričaja

Kosa je oduvijek bila zaštitni znak i simbol ljepote. Koža i kosa, ženin su najljepši, najprirodniji, ali i najuočljiviji ukras. Baš zato, osnovna njega kose prvo je čemu trebamo poklanjati pažnju. Pranje i njega šamponima, regeneratorima i raznim maskama za određeni tip kose, prvi su korak u osnovnoj njezi.

U tu kategoriju ulazi šišanje i stiliziranje kose, sukladno crtama lica koju ta kosa okružuje i samoj kvaliteti i tipu lasi. 

Industrija ljepote nameće svoje trendove, od sezone do sezone, a žene (i muškarci) ih svesrdno prate. Bojanje kose ili pak pramenovi također su nesumnjivo dio vaše promjene i način da iskažete stil pa čak i osobnost. 


Lijepa kosa


Sigurno ste barem jednom u svom životu posegnuli za promjenom boje kose, bilo da se radi o bojanju cijele kose ili samo pramenova.

Iz godine u godinu poznajemo frizure koje su svevremenski hitovi, a s druge strane, svaka sezona nametne nekoliko trendova. Štoviše, svaka sezona ima nekoliko trendova, stoga teško da možete promašite ako želite biti ukorak s tim trendovima.

Primjerice, ove je godine iznimno popularan "bob" koji odolijeva godinama mijenjajući samo estetski dojam stiliziranjem ili pak dužinu u par cm pa se danas ustalio kao "lob". U svijetu kose i frizura, vrijedi poznata krilatica - "samo je nebo granica", a na vama je da pokažete koliko ste kreativni i maštoviti.

  Prethodni članak Sljedeći članak