Nokti

Prirodni ukras svake ruke

Najljepši ukras ruku nisu satovi i pripadajući nakit već lijepi i njegovani nokti. Mnoge žene misle da je nanošenje laka dovoljno kako bi ruke i nokti zablistali. Nije. Jednako kao i ostatak tijela, nokti zahtijevaju njegu, brigu i posvećenost.

Zdravlje noktiju odražava se na njihovom izgledu pa tako ispucali, izlistani i slabi nokti alarmiraju nas o nedostatku hranjivih tvari potrebnih za zdrav izgled i čvrstoću, kao i nedovoljnoj ili pogrešnoj brizi o noktima. Stoga, ukoliko imate sličnih problema, svakako obratite pažnju na to što unosite u organizam, a što mu uskraćujete. Kako bi vam nokti bili zdravi i estetski privlačni, povećajte unos kalcija te kroz prehranu uzimajte dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte: sumpor, željezo, silicij, cink, esencijalne masne kiseline i vitamine: D, A i E.

ponuda ana, nokti

Prilikom manikure noktiju, prvo se prilazi njezi kožice oko nokta. Najbolje je potiskivanje kože s pomoću posebnih sredstava koja ju omekšavaju (cuticle remover) i omogućuju pomicanje.
Nokte je potrebno turpijati i redovno rezati kako bi spriječili učestalo pucanje ili listanje, a kako bi poboljšali cirkulaciju, poželjno je jednom tjedno polirati nokte. 

Nakon toga nanesite hranjivo ulje ili kremu. Tek nakon toga, možete izraziti svoju kreativnost, raspoloženje ili jednostavno uklopiti boju laka s prigodom ili outfitom. Kao podlogu stavite bezbojni lak koji će zaštiti nokte i učiniti lak u boji jednoličnijim. On se može nanijeti u dva sloja jer će drugi sloj pojačati trajnost nanosa, kao i boju i sjaj. Svaki sloj laka se mora  osušiti prije nego se nanosi novi. 

Obzirom na dinamiku života kakva je danas, nerijetko ne nalazimo dovoljno potrebnog vremena za ove rituale ljepote. Zato vam na raspolaganju stoji zaista veliki broj salona i studija upravo u tu svrhu.

  Prethodni članak Sljedeći članak