Uravnotežena prehrana

Prehrana i kretanje izrazito su bitni za zdravlje čovjeka i kvalitetu života

Posljednjih nekoliko godina svijetom vlada nova epidemija – epidemija debljine. Hrvatska nije izuzetak pa tako neke europske ankete govore da više od 700.000 građana ima višak kilograma, a iznadprosječno debelih čak je 60.000.Trudimo se pratiti ukorak svjetske i zapadnoeuropske zemlje u većini segmenata koje moderno ustrojene i uspješne države nameću, nažalost i bez truda ih prilično vjerodostojno pratimo u ovom nepopularnom, štoviše poraznom trendu.

S tim da je to za nas daleko poraznija činjenica obzirom na usporedbu Hrvatske čije sveukupno stanovništvo brojčano čini jedan ili dva grada u SAD – u. 


ponudadana, mršavljenje

Psihički, emocionalno i fizički. Kampanja protiv pretilosti i debljine sve je glasnija, a gotovo jednakom brzinom uz restorane lanaca brze hrane, niču i teretane, fitness centri, plesni centri i razni edukativni programi koji za cilj imaju osvijestiti i podučiti ljude važnosti pravilne prehrane i navike prakticiranja fizičke aktivnosti.

Zapravo nije bitno da li će to biti trčanje, odlasci u fitness centre, grupni treninzi, plesanje ili za početak samo hodanje. Bitno je stvoriti naviku krenuvši s opcijom koja će vam biti najmanje odbojna tj najmanje podložna odustajanju, a kasnije možete zagristi  nešto veći zalogaj. Odluka mora biti vaša, a kad odlučite, nije pretjerano reći da imate ogroman izbor.

  Prethodni članak Sljedeći članak