Pariz

Grad avanture, svjetla i romantike!

Htjeli smo izbjeći klišeje i preporučiti ti neke nove i neočekivane destinacije u Gradu svjetla, no postoje znamenitosti koje jednostavno moraš vidjeti, niže pročitaj koje su to. ;)


Top 5 neizbježnih pariških destinacija!

✴ Eiffelov toranj - trebamo li išta reći o ovo građevini, toliko znamenitoj da se riječima opisati ne može? Sigurno ne, ali evo; nekada je bila najviša građevina koju je izgradio čovjek, a danas je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija. Naročito preporučujemo posjet noću kada se ispred tornja održava očaravajući light show. 

✴ Montmartre - ako ti se neda satima čekati u redu za Eiffelov toranj, super alternativa za doživjeti panoramski pogled na grad koji će te istovremeno ostaviti bez riječi i neobjašnjivo nadahnuti je uspon na brdo Montmartre. Ono je najviša točka Pariza, a prepoznatljivo je i po bazilici Sacre Coeur. Nedaleko od ovog brda nalazi se i Moulin Rouge. 

notre dame, paris

✴ Louvre - meka za ljubitelje umjetnosti, najveći muzej na svijetu koji se može pohvaliti zbirkom od preko 380 000 artefakata. No ako želiš izbjeći gužve, posjeti Muzej Rodin koji je posvećen kiparu Rodinu, a također ima djela Van Gogha, Renoira i Moneta. 

✴ Versailles - nekada glavni grad Kraljevine Francuske, sada gradić u predgrađu Pariza. Poznat je po palači koja se smatra najvećom kraljevskom palačom na svijetu. Oduševit će te Dvorana ogledala, središnja galerija palače koja sadrži više od 350 zrcala. 

✴ Notre-Dame - jedan od najprepoznatljivijih simbola ne samo Pariza, nego i Francuske, ova impozantna katedrala smještena je na otočiću Île de la Cité. Smatra se pravim primjerom gotičke arhitekture te je ukrašena raznolikim kipovima vodoriga. 

Onda, koga vodiš?

  Prethodni članak Sljedeći članak