Madrid

Istraži glavni grad zemlje Picassa, strastvenog flamenca i slatke sangrije

Šareni Madrid zavest će te bogatstvom kulture, veselom atmosferom i slasnom hranom. Sigurni smo da se nalazi i na tvom popisu must see gradova.

Top 10 destinacija u Madridu:


Plaza de Toros de Las Ventas - ova arena za borbu s bikovima jedna je od znamenitosti grada koju moraš vidjeti. Svečano je otvorena 1931. godine i nalazi se u četvrti Salamanca. 

Palacio de Communicationes - jedna od najprepoznatljivijih madridskih građevina nalazi se na kultnoj Plazi de Cibeles. Dizajnirali su ju Antonio Palacios i Joaquin Otamendi. 

Puerta de Alcalá - jedan od pet kraljevskih slavoluka koji su nekada označavali ulaz u grad. Puerta de Alcalá je najveći i najznačajniji slavoluk podignut na putu za rodno mjesto Miguela de Cervantesa. To je prvi slavoluk izgrađen u Europi nakon pada Rimskog Carstva. 

Ulica Huertas - šetajući ovom ulicom na pločniku možeš čitati citate iz najvećih djela španjolske književnosti. Ova ulica nalazi se u Barrio de las Letras - Kvart književnih djela koji je dobio naziv po velikom broju zgrada u kojima su boravili ili živjeli španjolski pisci, uključujući i zgradu gdje je tiskan Don Quijote. 

madrid

Park El Retiro - najveći madridski park znamenit po tome što se u njemu nalazi Spomenik palom anđelu i to točno na 666 metara nadmorske visine. 

Restoran Botin - osim što je nezaobilazno odredište za ljubitelje gastro delicija, poznat je i kao najstariji restoran na svijetu. Nalazi se na istoj adresi 1725. godine u Calle de los Cuchilleros (Ulica noževa). Od otvaranja radi u kontinuitetu zbog čega je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. 

Tržnica San Fernando - odmah s ulaza ovija te zavodljivi miris fine klope. U mnogobrojnim barovima možeš kušati lokalne specijalitete poput papasa (krumpir s nadjevom), tortilla, pršuta i portugalskih sendviča od govedine. 

 ➽ Taberna Almeria - nudi veliki izbor slasnog tosta i vina. Cijene su iznimno pristupačne (već od 3€) pa je uobičajeno uzeti više različitih okusa i podijeliti s društvom. 

Casa Camacho - za one koji žele doživjeti istinski španjolski ugođaj preporučujemo posjet ovom obiteljskom baru. Starinski ugođaj i interijer, savršena su pozadina za popiti tradicionalno piće vermut poznat kao "Yayos". 

Azotea bar - nalazi se na zadnjem katu zgrade Circulo de Bellas Artes. S terase se pruža jedan od najboljih pogleda na grad, chillaj na ležaljkama uz koktel ili se zabavi na nekom od noćnih partija. 

  Prethodni članak Sljedeći članak