Pedikura

Nužda, ne izbor

Lijepa i njegovana koža na stopalima ne smije biti pravilo samo ljeti kad je ona najviše otkrivena i izložena pogledima. Njegujte i pazite na zdravlje stopala kontinuirano, kao što to radite i s njegom ruku, kose ili bilo kojeg drugog dijela tijela.

Osim estetske funkcije, pedikura ima značajnu ulogu u zdravom izgledu i funkciji stopala čije zdravlje naravno utječe na stanje organizma općenito. Jeste li znali da naše noge nose  tri puta veću težinu od težine našega tijela? Stoga je logično za pretpostaviti da su upravo stopala najviše izložena fizičkim i vanjskim opterećenjima. 

Zbog te izloženosti, koža na stopalima brže stari, nego na drugim dijelovima tijela. Tome svakako doprinosi i činjenica da veći dio godine nosimo zatvorene cipele koje zagušuju stopala, odnosno onemogućuju koži disanje, a povećavaju njeno znojenje.

ponuda dana, noge

Kako bi takve situacije bile što rjeđe, poželjan je odlazak pedikeru. Ovisno o stanju stopala i potrebi, obično se bira između medicinske i estetske pedikure.  Estetska pedikura je praktički tretman ljepote za stopala jer lijepa i njegovana stopala odraz su naše brige o izgledu i zdravlju tijela. 

Medicinska pedikura podrazumijeva sve segmente tretmana kao i estetska, osim što se u tom slučaju radi o tretiranju traumatiziranih stopala gdje stručni, kvalificirani tehničar rješava problem raznih infekcija, uraslih noktiju ili kurjih očiju na stopalima

  Prethodni članak Sljedeći članak