Prvi april

Dan kada ne vjeruješ ni vlastitoj sjeni :)

Najveći gušt je probuditi se u proljetno jutro i osjećati kako je dan pred tobom prepun mogućnosti. Osim ako je taj dan 1. april. Onda tvoje jutro počinje s namjerom da toga dana nikome ništa ne vjeruješ, nadaš se da ćeš proći bezbolno i vodiš se onom - napad je najbolja obrana. :)



Ne zna se točno kako je Prvi april nastao, no najčešća teorija je ona vezana za usvajanje Gregorijanskog kalendara i toga da su se "aprilskom ludom" nazivali svi oni koji su se i dalje držali starog Julijanskog kalendara.

Bez obzira u koju priču vjerovali, možemo se složiti da danas postoje dvije vrste "prvoaprilskih ljudi". Oni koji žele proći kroz ovaj dan mirno i bezbolno i oni koji žele isto to za sebe - ali ne i za druge. Takvi žele nasamariti kolege, ekipu, obitelj, partnera i pritom ne biraju sredstvo. 

Ove godine ne propuštaš priliku za kvalitetno zezanje najdraže ti osobe? Odlično! :) Već si na pola puta do nagrade! Držimo fige da prvoaprilska šala prođe najbolje ikad, a kad si već daješ truda, probaj je i dokumentirati i video podijeli s nama. Najkreativnije prvoaprilske šale nagrađujemo! Vjerujemo da će te naše nagrade dodatno motivirati da ovaj #prviapril ovjekovječiš kak' spada! Gledamo se i smijemo 1.4. 

Baci oko na detalje natječaja.

U nastavku donosimo dozu smijeha uz neke od najviralnijih prvoaprilskih šala o kojima će se još dugo pričati, a ovogodišnje hitove ćemo, nadamo se, zabilježiti i na našoj stranici. 

  ✔ Tako je National Geographic je objavio kako više neće objavljivati slike "golih" životinja. Od sada svaka životinja mora biti potpuno odjevena kako bi se slika mogla objaviti u časopisu.

  ✔ Los Angeles aerodrom okrutno se našalio s putnicima kada je 1992. godine podigao ogroman banner na kojem je pisalo "Welcome to Chicago" i time izazvao šok mnogima koji su mislili da su sletjeli u krivi grad :)

  ✔ Lanac supermarketa Tesco "izumio je" posebne rupičate mrkve koje su proizvodile zviždajući zvuk pri kuhanju kako bi kupac znao da su spremne za jelo!

 ✔ IKEA u Švicarskoj je povodom ovog dana objavila posebnu liniju najprodavanijih proizvoda u varijanti za kućne ljubimce! Tako su ponudili mini ogledalce za zečeve, baby stolca za psa ili mačku i slične korisne dodatke. :)

 ✔ Aplikacija za učenje stranih jezika Duolingo pustila je u prodaju za 99 dolara jastuke na francuskom, španjolskom ili japanskom koji vas uče jezik dok spavate kako biste se ujutro probudili s novim znanjima!






  Prethodni članak Sljedeći članak