Zamjena guma ususret ljetu

Jeste li i vi jedan od onih koji misli da su zimske gume prikladne za sve uvjete?

S pojavom toplijeg vremena i prestankom obaveznih zimskih guma, vozači se često nađu u nedoumici, trebaju li zamijeniti zimske gume. Mnogi misle kako je i u toplijim mjesecima razumno ostaviti zimske gume jer su "bolje" od ljetnih, no je li to doista tako?

Zimske gume uvjetno rečeno jesu bolje od ljetnih, no to vrijedi isključivo u zimskim uvjetima na cesti; snijeg, led i niske temperature. Ovaj tip gume je mekši i elastičniji upravo zato kako se materijal od kojeg su napravljene ne bi stvrdnuo na niskim temperaturama, stoga i bolje prianjaju za podlogu i vožnja je sigurnija. 


Međutim s rastom temperatura u toplijim mjesecima smanjuje se sposobnost zimske gume za prilagodbu pa tako i opada sigurnost prilikom vožnje. Ljetne gume napravljene su od tvrđeg i čvršćeg materijala pa pružaju bolje i sigurnije uvjete vožnje u toplijim mjesecima. 

zamjena guma

U usporedbi, zimskim gumama se u ljetnim mjesecima koje karakteriziraju značajne temperaturne razlike put kočenja drastično može produžiti. 

Ako doista želite biti sigurni na cesti, uvjete vožnje uvijek potrebno prilagoditi uvjetima na cesti, stoga zimske gume u ljetnim mjesecima nisu preporučljive. 

Kako biste uvijek bili sigurni i odgovorni na cesti, pripremili smo za vas ponude za zamjenu guma po izuzetno povoljnim cijenama, na vama je samo da rezervirate termin! ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak