Sarajevskim ulicama

Opuštenost koja se teško riječima opisuje

Pretpostavimo da od putovanja očekujete da se odmorite, zabavite, naučite i probate nešto novo, upoznate kulturu i običaje mjesta i da vam to putovanje ostane u posebnom sjećanju? Sarajevo će vam pružiti upravo to! Dokaz ovoj tvrdnji je činjenica da je Sarajevo u samo proteklih 100 godina bilo u 6 različitih država, svjedok Sarajevskog atentata, Prvog i Drugog svjetskog rata, domaćin XIV Zimskih olimpijskih igara i imalo najdužu opsadu jednog grada u modernoj povijesti. Kao što vidite ovo nije obično putovanje već odlazak u bogatu povijest i kulturu jednog naroda koji jedva čeka s vama podijeliti zanimljive činjenice, ali i zabavne događaje.

Ovdje se nećete dosađivati već ćete razgledavati, šetati, fino jesti i piti, kupovati originalne suvenire i pričati s lokalnim ljudima kako biste osjetili njihovu srdačnost i otvorenost. Sarajevo je sjecište raznih kultura što ga čini modernim gradom koji svake godine dobiva na popularnosti.


ponudadana, sarajevo

Putujemo i da se maknemo od svakodnevice i riješimo stresa, a Sarajevo je opušten grad u kojem je ritual ispijanja kave sličan našem stoga ćete se osjećati domaće, a opet uzbudljivo. Ponekad razgledavanje umara, ali ne i vas jer je Sarajevo idealne veličine i raspored grada je takav da sve stignete bez užurbanog hoda i trošenja cijelog dana. 

Važno je spomenuti i predivnu prirodu koju pruža okolica grada, a to je poznato Vrelo Bosne, ali i mnoge zelene površine koje su blizu, a opet izvan urbanog dijela grada pa služe za obnovu harmonije i udisanja svježeg zraka. 

Ovo je siguran grad stoga s užitkom planirajte večernje aktivnosti, a bogata ponuda grada primjerena je za sve generacije i vrste zabave! Da, Sarajevo je uistinu posebno mjesto za ugodan odmor kojemu je teško naći manu! Još uvijek ga niste posjetili?

  Prethodni članak Sljedeći članak