Sv. Martin na Muri

Mjesto rekuperacije tijela i uma

Smješten je u Međimurskoj županiji, čini najsjeverniju točku Republike Hrvatske i na tom području rijeka Mura ulazi u hrvatski državni prostor.

 Poslednjih nekoliko godina mjesto se okrenulo turističkoj grani gospodarstva što se pokazalo kao odlična strategija. Za to su djelomično zaslužne i Toplice Sv. Martin koje danas zbog svoje prepoznate kvalitete privlače ogroman broj turista i ljudi željnih odmora i relaksacije.

Sveti Martin na Muri smješten je u dolini, između zadnjih sjevernih brežuljaka, međimurskih gorica prema rijeci Muri i predstavlja pravu malu oazu idealnu za gotovo meditativni odmor i rekuperaciju. Nudi mnoštvo sadržaja i lokalnih, autohtonih gastronomskih užitaka, zbog čega je dobivena titula Europske destinacije izvrsnosti. Sveti Martin na Muri do nedavno je bio praktički gospodarsko slijepo crijevo Međimurja i upravo zbog toga očuvanost prirodnog okoliša ostala je na visokoj razini, a proglašenje rijeke Mure zaštićenim krajolikom veliki je plus i dobar temelj ka održavanju postojeće razvojne politike cijelog kraja u duhu održivg turizma.

martin na muri

Samo nekoliko kilometara dalje od mjesta,nalaze se sada već čuvene Toplice Sv. Martin na Muri, a na uzvisini, tik do Toplica, sagrađeno je 12 apartmana vrhunske kvalitete (Apartmani Lapaž). U Termama Sv. Martin naći ćete recept za opuštanje i punjenje baterije - pravi bijeg od svakodnevnog stresa, obveza i nezadovoljstva. Jedna od posebnosti ovih termi koju valja istaknuti, između ostalih, činjenica je da posjeduju najbolju termomineralnu vodu u Europi izrazito blagotvornu za zdravlje. 


Također, njihov Hram Života predstavlja moderan bazenski komples s elementima antropozofske filozofije dr. Rudolfa Steinera i izvor je kvalitetnog življenja, zdravlja i potpune ravnoteže tijela, duha i uma.

Naravno, ukoliko želite iskusiti neke vanjske i aktivnosti koje iziskuju malo više dinamike i boravka na otvorenom, to i možete ako zaigrate neki od sportova u Resortu, iznajmite bicikl i upoznate Međimurje na dva kotača ili se pak uputite u neku šetnju krajem. Izbor je na Vama, a ponuda je uvijek aktualna :)


  Prethodni članak Sljedeći članak