Servis bicikla

Život na dva kotača

Osim što je zdravija, vožnja biciklom radi čuda za tjelesnu formu, kondiciju i liniju. Ako puno radite i imate brojne obaveze pa samim time nemate vremena za vježbanje, odlična zamjena bit će bicikliranje do posla, škole ili gdje već svaki dan inače idete motoriziranim prijevoznim sredstvima :) 

Osim što radite na spomenutoj formi ili ispravljate neke fizičke nedostatke, uštedjet ćete novac, ali i vrijeme koje uglavnom odlazi u jutarnjim i poslijepodnevnim gužvama.Postoji cijeli niz razloga zašto je vožnja bicikla odlična za vas i na koji način pomaže u prevenciji pa čak i sprječavanju nekih oboljenja. 

Jeste li znali da u samo sat vremena bicikliranjem izgubite do čak 640 kalorija? Vožnja biciklom pomaže u jačanju imuniteta i prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. 

ponudadana, bicikl

U svakom slučaju, proljeće je pred vratima, što znači da je idealno vrijeme da počnete svog "dvokotačnog ljubimca" pripremati za upotrebu.  Održavanje bicikla u punoj spremi i dobroj formi isplativiji je način produživanja životnog vijeka samog bicikla. Kako?

1. Za početak - redovno pranje bicikla. Detaljno pranje oduzet će mrvicu više vremena, ali na takav način potrebno ga je  prati nakon par tjedana vožnje ili ukoliko ste se vozili nekim blatnim područjima pa ne bi bilo zgodno da se isto skori oko kotača i pedala. :) Bitno! Bicikl izbjegavajte prati visokotlačnim peračima i u svakom slučaju izbjegavajte direktan mlaz u pedale, osovine i ostale dielove gdje bi se voda mogla zadržati (a nije tamo poželjna, jel) :)

bicikl ponuda dana

2. Provjera i brisanje dijelova bicikla nakon vožnje - obavezni su.
Jesu li kotači dobro zategnuti, rade li kočnice kako trebaju, je li upravljač stegnut i jesu li gume napumpane koliko trebaju biti. Sve je to obavezni dio servisa bicikla.  Lanac se provlači kroz suhu krpu kako bi s njega maknuli višak ulja sa sredstvom za odmašćivanje i nakon toga ponovo premazuje uljem.

Kako bi sve bilo u najboljem redu s vašim biciklom i kako bi bio spreman za višemjesečnu upotrebu koja mu predstoji, svakako posjetite servis i obavite redovan pregled! Ugodno rekreiranje ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak