Spojeni vikend za Tijelovo

Nemate ideju kamo pobjeći na par dana? Zato smo tu mi sa super ponudama! ;)

Spojeni vikend je jedna čudna pojava u svijetu koja posvuda izaziva strastveni drhtaj oduševljenja u srcima radnog naroda. ;)


Ovaj spojeni vikend u šestom mjesecu povodom Tijelova naročito je voljen diljem lijepe naše jer predstavlja idealnu priliku za pobjeći negdje blizu mora, bućnuti se u osvježavajućoj vodici i obaviti preliminarno hvatanje boje prije špice ljetne sezone. 

Ako još nemate ideju kamo biste pobjegli za taj spojeni vikend, ne brinite; dogovorili smo za vas mnoštvo ponuda na hit destinacijama po cijelom Jadranu, a nismo zaboravili ni "zeleno srce Hrvatske" pa tako možete pobjeći i u planine ili pak iskoristiti tih par dana za uživanje u vodenim atrakcijama u toplicama. 

Mi vam uvijek mislimo na sve, zar ste sumnjali? ;) 

Ponude pogledajte na linku i odaberite savršenu destinaciju za sebe, a niže pročitajte priču o tome zašto slavimo Tijelovo. 

tijelovo

Tijelovo je katolički blagdan kojim se slavi spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Tijelovo se prvi puta pojavilo u 13. stoljeću, a u 14. stoljeću s proširilo na cijelo zapadno kršćanstvo. Blagdan je nastao tako što je Augustinska redovnica Sveta Julijana imala viđenje punog mjeseca na kojem je opazila mrlju. 

Puni mjesec je Sveta Julijana protumačila kao Crkvu, a mrlju kao simbol nedostatka blagdana koji bi častio Presveti oltarski sakrament. Na njenu molbu, mjesni biskup je u svojoj biskupiji uspostavio blagdan Euharistije, a u 14. stoljeću papa Ivan XXII. ovaj blagdan širi na cijelu Rimokatoličku Crkvu.

  Prethodni članak Sljedeći članak