Torte i kolači

Poroci koje volimo

Svatko ima neki porok. Da, baš svatko. Cigarete, pokoja čaša vina, kava ili pak slatko - poroci su koji su dio nas i doslovno ćete na prste jedne ruke uspjeti nabrojati nekoga iz svoje okoline tko nije uživatelj bar jednog od nabrojenih primjera.

Jedan porok, iako ga mnogi ne bi okarakterizirali tako, ruši sve statistike. Radi se o slatkom, odnosno slatkišima. Bila to čokolada, keks, sladoled, kolač, torta, posve je svejedno - sigurno znate bar jednog sladokusca koji bez slatkog dan ne može privesti kraju.

Netko voli samo čokoladu, netko samo sladoled, a netko sve što ima šećera u sebi. Takvima je najdraži dio bilo kakve proslave ili običnog ručka tj. večere, onaj dio kad je vrijeme za desert. Bila to rođendanska torta, svadbena ili neki desert nakon nedjeljnog ručka. Taj komad sreće trokutastog oblika na tanjuru pretvara nas u prave hedoniste i ovisnike. Najčešće tortu jedemo na svadbama. 

ponuda dana torta 2

Svadbena torta je zapravo dio tradicije i poslužuje se gostima u središnjem dijelu svadbe ili kako je to običaj na zapadu, za vrijeme doručka nakon same svadbe. U modernoj kulturi, to je obično višeslojna torta na katove s ukrašenim glazurama.
S tortama za vjenčanje ne možete promašiti. One se svejedno baziraju i slažu u dogovoru s osobljem koje će vam tu istu tortu prema vašoj zamisli i ukusu napraviti i prilagoditi. 

  Prethodni članak Sljedeći članak