Ulicama Praga, bajkovitog grada

Glavni grad Češke s preko milijun stanovnika

Ono što ovaj srednjovjekovni grad izdvaja od drugih, nevjerojatna je prisutnost duha davnih vremena upakirana u moderni izričaj 21.stoljeća. Omiljeno je odredište maturanata, vikend gostiju i općenito turista koji ga žele upoznati. Obzirom na brojku Čeha koja svake godine posjeti našu obalu, naklonost je obostrana.

Neovisno o tome da li idete preko neke od agencija, organizirano ili nekim spontanim putevima, Prag je grad gdje vam nijedan organizirani aranžman ne može uskratiti posebno iskustvo boravka u njemu. Agencijski programi prilično su prilagodljivi, tako da u slobodno vrijeme svejedno uspijete vidjeti puno i iskoristiti svoje vrijeme kreativno i drugačije od planiranog.

Zovu ga – „Zlatni grad“ i „grad stotinu tornjeva“ kojeg krasi istančana gotička ljepota, pitoreskne, živopisne uličice, dućani i restorani. Brojni mostovi, crkve i čarobne srednjovjekovne građevine uvelike doprinose tom osjećaju putovanja kroz vrijeme i vraćanja u prošlost.


ponuda dana


Neke od najpoznatijih znamenitosti u Pragu koje jednostavno ne možete zaobići, a koje čine srednjovjekovnu jezgru grada su Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali rijeke Vltave, a na desnoj strani obale Staré Město i Nové Město . U Hradčanima se nalazi najveći dvorac na svijetu Pražský hrad, koji se često smatra i samim češkim simbolom. 


Malá Strana je pak jedna od najimpresivnijih četvrti uopće s prezentacijom mnoštva kulturnih, arhitektonskih i uličnih umjetnosti kao što su otok Kampa sa zidom Johna Lennona, parkovi, mlinovi ili Petrin (Praška kopija Eifellovog tornja).

U svakom slučaju, raznolikost i ljepote ovog grada mogli bi opisivati satima. Sva sreća da vam mnoštvo (cjenovno pristupačnih) ponuda za putovanje u Prag pruža mogućnost za nezaboravno iskustveno obogaćivanje.  


Sljedeći članak