Zagrebe, kamo za vikend? [10.6. - 12.6.]

Vikend prije službenog početka ljeta već nagoviješta dinamiku ljetnih događanja

Ljepota ljetnih dana i večeri je u tome što svaki dan, a ne samo vikendom, možete negdje "pobjeći" i uživati u koncertu, izložbi, predstavi ili jednostavno omiljenom piću na terasi okruženoj zelenilom.
Naime, svi gradovi nekako živnu kad se život "prebaci na otvoreno". A na otvorenom, uz lijepu zvjezdanu noć i recimo zvuk gitare, sve se nekako čini ljepše. :) Malo utopijski, ali istinito. :)

➽ Summerblast: Jägermeister Brass Band, Aldo Morro, Jonas Blue 
Johann Franck, 10.6. 20h (Warp up party za Club MTV Europe Summerblast) 

U petak vas u prostoru kluba Johann Franck čeka prava glazbena poslastica festivalskog okusa. :) Uz poznatog londonskog glazbenika Jonasa Bluea i hrvatskog DJ-a Alda Morra, atmosferu će podizati i Jägermeister Brass Band koji će nesumnjivo rasplesati sve prisutne. 

➽ Rammstein tribute: Kein Engel 
Vintage Industrial Bar, 10.6. , 22h – 5h, 20kn/10kn studenti 

Bend nastupa u postavi koju čini pet muzičara s dugogodišnjim stvaralačkim, studijskim i izvođačkim iskustvom. Za najprepoznatljiviji dio Rammstein zvuka, elektroniku i produkciju zaslužan je priznati hrvatski producent i DJ - Seraphim Codex, koji povremeno nastupa sa bendom. Rammstein doživljaj dodatno upotpunjavaju i tematske video projekcije. Kein Engel publika cijeni zbog individualnog pristupa zadanoj formi, gdje iskreno i s poštovanjem prema bendu kojeg reproduciraju vjerno izvode njihov glazbeni repertoar. 

ponuda dana koncerti

➽ Ljeto na Štrosu: Cinkuši 
Strossmayerovo šetalište, 11.6., 21h, 0kn 

Uobičajeno višemjesečno druženje svake godine na Štrosu uljepšavaju razni domaći i inozemni bendovi, razni umjetnici, izvođači i performeri. Ove subote ne propustite zajamčenu zabavu uz prepoznatljive zvuke veselih Cinkuša. Vidimo se (i plešemo) na Štrosu! ;) 

➽ ROCK & BLUES legends trb : Rock Masters 
Vintage Industrial Bar, 11.6., 22h – 1h, 20kn/ 10kn studenti 

Večer posvećena legendarnim gitaristima iz svijeta rock & bluesa. Koncertnu posvetu velikanima i njihovim bezvremenskim hitovima, u sastavu Jimi Hendrix, Eric Clatpon, Jeff Beck, Jimmy Page, Peter Green, Rory Gallagher, Gary Moore, Ritchie Blackmore, Billy Gibbons i drugi odsvirat će uvijek odlično uigrana ekipa Rock Masters! Rock Masters nastupa u sastavu: V.Božić- gitara i vokal, Tomas Krkač-bas i vokal, S.Pintarić - Pišta- bubanj, a specijalni gosti su Mladen Rakas- vokal i Jura Leikauff- klavijature. 

ponudadana, vikend

➽ Zagreb Fantasy Convention 2016 
Buena Vista Club Zagreb, 11.6. - 12.6., 21h, 30 kuna jednodnevna - (ulaz na afterparty besplatan), 50 kuna dvodnevna - (ulaz na afterparty besplatan), 10 kuna ulaz na afterparty 

Ovogodišnja konvencija se temelji na tematici Gospodara prstenova (The Lord of the Rings) i ostalih djela J. R. R. Tolkiena, no sadržavat će jako puno popratnog sadržaja prigodnog za sve uzraste kao što su dječji kutak, radionice, cosplay natjecanje, gaming eventi, predavanja, razni turniri i drugo. Sam event traje dva dana i podijeljen je u sedam dvorana. Svaka dvorana ima svoju tematiku i sadržaj koji se odvija paralelno sa drugim. 

➽ "Escape with us" - Produkcija plesnog studija Escape 
Mala dvorana Vatroslav Lisinski, 12.6., 18h, 35kn 

U vrlo dinamičanom i zanimljivom programu predstavit će se oko 300 izvođača, polaznika, voditelja i profesionalnih plesača koji će pokazati svoje znanje jazz dance-a, hip hopa, urban fusiona, baleta, ritmike, a očekujte i pokoje iznenađenje. 

➽ A, kako vi vodite ljubav? (Vojin Perić)
Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“, Scena Vidra, 11.6., 80kn 

Kažu ovako u Sceni Vidra: "Cabaret koji će vas do suza nasmijati, do kraja opustiti, do slijedećeg pijanstva otrijezniti! Sve garnirano suludim političkim zbivanjima opjesmljenim u songove napisane na već poznate melodije. Sve izmišljeno i izmaštano, osim autora – koji ne vidi, pa ga i tako nitko neće ozbiljno uzeti u obzir, a kamo li u što drugo." Zvuči u najmanju ruku zanimljivu, zar ne? :) 

Raznolikost je zaštitni znak ovovikendnih događanja. :) Vidimo se svakako na nekom od njih! :)

  Prethodni članak Sljedeći članak