Ljeto u Zagrebu

Tko kaže da Zagreb nema ljetni đir? ;)

Poanta je u tome da vrijeme provodimo van kuća i stanova, a topli ljetni dani i noći u metropoli iz godine u godinu nude sve više događanja koja nam prirastaju srcu. Nema ljepšeg do uživanja u koncertu ili filmu pod zvjezdanim nebom. ;)
➽ Ljetno kino Gradec

 26.05.2016 - 04.09.2016. 
"Glazbene večeri na Ljetnom kinu Gradec"

Svako ljeto, filmsko - glazbeni program Ljetnog kina Gradec uveseljava svoje vjerne građane kvalitetnim odabirom programa za uživanje pod zvjezdanim nebom. Posjetioci ga vole zbog odličnog odabira filmova pa je ljetno kino Gradec definitivno postalo dio naših ljetnih rituala. Uživanje uz sjajne izvedbe mnogobrojnih pijanista uživo koji će starogradske ulice pretvoriti u magični glazbeni užitak daju poseban sjaj ovom događanju. 

ponudadana, zagreb

➽ Ljeto na Štrosu 2016. 
26.05.2016 - 04.09.2016. 

Na jednom od najromantičnijih šetališta u Zagrebu, smještenom podno same kule Lotrščak i gustih krošanja kestena, Kraljevi ulice odlučili su napraviti jedan od svojih najotmjenijih projekata. Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom. Od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50 - ih, 60 - ih, 80 - ih godina, zatim latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne, za svakoga će se naći ponešto. 

30. lipnja održat ce se tradicionalna proslava ½ Nove godine s prigodnim glazbenim programom i vatrometom. Tijekom popodneva birat će se najljepši pas mješanac tzv. Strosser, a pobjednik kući odnosi metar kobasica. :) U vrijeme festivala Cest is d best ovaj će prostor funkcionirati i kao festivalski klub, mjesto za druženje festivalskih izvodjača, organizatora, sponzora i publike.

ponudadana, jazz  
➽Ljetne noći Teatra EXIT 2016. 
28.06.2016 - 06.08.2016. 

Teatar EXIT se u 20 godina postojanja pozicionirao kao teatar promjena i nemirenja s postojećim, teatar kojem je kvaliteta predstava na prvome mjestu. Kazalište koje se prvenstveno bavi bitnim socijalnim temama pozivajući na razmišljanje i postavljajući brojna pitanja po kojima možete "kopati" još dugo nakon gašenja reflektora. Krajem lipnja počinju Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt u sklopu kojih ćete moći pogledati predstave koje ste propustili tijekom sezone, ali i niz zanimljivih domaćih i regionalnih gostovanja.

➽35. Večeri na Griču Lokacije: 
Atrij galerije Klovićevi dvori, Crkva sv. Katarine, Plato Gradec 
28.06.2016 - 24.07.2016. 

Na čak tri lokacije, uživat ćete u brojnim glazbenim koncertima, izložbama, predstavama i raznim kulturno - umjetničkim programima. Tako ovogodišnje "Večeri na Griču" otvara mladi, višestruko nagrađivani pijanist Ivan Krpan, student treće godine klavira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu. 

Nakon njega zaredat će se neka od naših i regionalnih najeminentnijih imena kao što je Rundek Cargo Trio, Ana Rucner, Marko Tolja, Amira Medunjanin i drugi. Ne propustite biti dio atmosfere neke od toplih, ljetnih večeri ispunjenih vrhunskom glazbom i zabavom u sklopu ove manifestacije koju zagrepčani posebno vole. 

Sesvetsko ljeto 
Besplatni programi za djecu i mlade tijekom ljetnih školskih praznika 
27.06.2016 - 02.09.2016. 

Plesne radionice, kreativne likovne radionice, radionice crtanog filma, gitara viva, pjevanje s malim sesvećanima, radionice kineskog i talijanskog jezika - sve to su je dio programa ovogodišnjeg "Sesvetskog ljeta" namijenjenog klincima od 4 godine nadalje.

➽AMADEO - klupska kazališno-glazbena scena 
11.07.2015 - 25.07.2015. 
23.06.2016 - 01.09.2016. 

Klupska kazališno - glazbena scena Amadeo započela je s radom u ljeto 2000. godine u prostoru atrija Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu. Scena Amadeo već godinama je jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena čiji program traje tijekom srpnja, kolovoza i rujna. U prosjeku, tjekom ljeta na Sceni Amadeo se izvede pedesetak kazališnih predstava, koncerata i filmskih ostvaranje uz sudjelovanje više od dvije stotine renomiranih hrvatskih i inozemnih umjetnika. I ovog ljeta čeka vas niz klasičnih koncerata u kombinaciji s "malim noćnim razgovorima" poznatih hrvatskih književnika i intelektualaca.

Zagreb je posebno šarmantan ljeti, kad ga njegovi žitelji nakratko ostave i krenu na Jadransku obalu ili neku drugu destinaciju. Kad ga njegovi studenti nakratko zamijene rodnim gradovima i kućama i kad njegovi umirovljenici zamijene užareni gradski asfalt svježijim, zelenim krajolikom nekog od naših pitoresknih sela i planinarskih predjela gdje se dublje diše. :)

Tom šarmu pridonose i sve brojnija cjeloljetna događanja koja zagrepčanima prirastaju srcu i koja baš pristaju tim spomenutim ljetnim, toplim večerima prošaranim zvjezdanim nebom kojem putuju i zvuci glazbe iz nekog od zagrebačkih dvorišta popraćeni smijehom zadovoljnih posjetioca. :)

  Prethodni članak Sljedeći članak