Zagrebe, kamo za vikend? [18. - 20.3.]

Prognoza za vikend: sunčano i glasno :)

Iskoristite ovaj preduskrsni vikend i počastite se izlaskom na neki od brojnih koncerata koji se i ovaj vikend spremaju u metropoli. 

Tišina u Tvornici
Tvornica kulture, 18.3.
Glazbeni party bez glazbe? Hm? :) Da, radi se o sada već nimalo novim "silent partijima" gdje ekipa sa slušalicama na ušima samo cupka, plesucka, a između njih ništa osim tišine. Stotinjak ljudi u elementu, nitko s nikim ne razgovara, nema zvuka, samo mir i tišina, a iz slušalica izlaze poslastice u obliku indie rock, indie pop, indie indie, electro, 90s, 80s, hip hop, RnB, trap, rap, majestic, hard rock halleluyah, eurosong …Sve to posloženo na 3 DJ kanala odnosno 3 različita programa u istoj večeri. Ti biraš koji kanal odnosno koju boju želiš slušati.

2. Irska služba sv. Patrika: ASHA, DJ Sinke McFresh, Mario Mc5Reković
Shock Show Industry D’Katran, 18.3. (20kn - 25kn)
Tvornica dobre zabave opet radi party za pamćenje. Ovaj put obojan zeleno - narančastim bojama obzirom da se slavi najveseliji blagdan ikad, Sveti Patrik.

vikend zagreb

3. RNB Confusion
Johann Franck, 18.3.  (30kn)
RNB Confusion, Biggie Biggie Biggie - apsolutni povratak u 90 - te. 
Kaže opis eventa: "Cindy Crawford skinula se za Playboy, Biggie je isfurao Versace u hip-hop, boje i šarenilo kao Fresh Prince, siroke hlace na tregere kao TLC, Aaliyah isfurava Tommy Hilfiger, Destinys Childs postavljaju modne okvire s trapericama s visokim strukom, P Diddy i Ma$e za sve koji se furaju na Bad Boys. Sviramo puno Biggie, Destiny Childs, TLC, En Vogue ali i fashion killa A$AP Rockya, Rihannu, Rick Rossa i sve nove nositelje tog stila ... " Zvuči privlačno, zar ne?

4. The Dreams (Allman Brothers Tribute Band)
Hard Place, 18.3. (0 / 10 / 20 Kn)
Slovenski The Dreams vraćaju se u zagrebački Hard Place povodom promocije njihovog prvog koncertnog albuma The Dreams Live @ Glej Theatre. Do 22 sata ulaz je slobodan, a nakon toga iznosi 20kn /10kn za članove i studente.
Osam iskusnih glazbenika inspiriranih glazbom američkih velikana The Allman Brothers Band. Njihovi se koncerti nerijetko pretvaraju u spontane jam sessione u kojima istražuju zvukove rocka, bluesa, countryja i jazza. 

5. Cooganje #36: Žive legenda
Sax, 18.3. (10kn)
#cooganje poprima sve veće razmjere, a sa Živom Legendom u kombinaciji  super provod je zagarantiran. U startu se preporučuje raniji dolazak u klub zbog mogućnosti gužve nakon 23h.

6. Miki Solus + Gospođa
Vintage Industrial Bar, 18.3. (30kn / 40kn)
Promocija albuma "Rap na harmonici". U novom harmonikaškom izdanju, Miki je u svoj klavirski izričaj ubacio veseli zvuk austrijske i slovenske folklorne glazbe. Mikijevi nadrealni stihovi nisu više samo za slušanje jer uz pratnju Medarde Pack (sax), Frane Viskovića (bas), Andreja Tačigina (cajon, perkusije) i još nekolicine posebnih gostiju ovaj pakleni bend potaknut će vas na ples i zabavu. Kao support večer će otvoriti mladi zagrebački bend Gospođa. Dolaziš na cupkanje? :)

7. She Loves Pablo - Novi album i 10 godina postojanja
Kset, 18. i 19.3.  (30 kn pojedinačno po danima, 45kn dvodnevna ulaznica)
Novi album nosi naziv "Try Mandarin", a uslijedit će tri godine nakon posljednjeg hvaljenog albuma "Burn And Levitate". Prvog dana, 18. ožujka održat će se promocija novoga albuma gdje će odsvirati kompletan album i neke stare hitove uz predgrupu koja će biti objavljena nešto kasnije.
Drugog dana, 19. ožujka bend slavi 10 godina, a povodom toga će povesti kroz svoje glazbenog postojanja uz neka iznenađenja i goste. Kao predgrupa nastupit će nizozemski Obese.

vikend u zagrebu ponuda dana

8. Petar Dundov All Night
Tvornica Katran - Depo klub, 19.3. (30kn)
Petar Dundov radi elektronsku glazbu koja nema granica, pokreće i intrigira. On je bez sumnje jedan od najhrabrijih i najoriginalnijih glazbenika koji inspirira i ostale. Ako ste nabrijani za ples i uživanje u vrsnim techo ritmovima majstora koji zna znanje, evo adrese za vas! :)

9. Audio klub - Radiohead - In Rainbows
Booksa, 20.3.
Radi se o programu kolektivnog slušanja albuma. Audio klub je program na kojem se zbilja sluša sve i svašta, nema nekih posebnih ograničenja. Ovaj put je to album Rainbows grupe Radiohead. Svakako zvuči zanimljivo, vrijedi posjetiti

10. Ansambl LADO - korizmeni koncert
Katedrala Marijina Uznesenja, 20.3.
Za kraj malo kulturnog uzdizanja i neprestanog divljenja našoj kulturnoj ostavštini i bogatstvu njene baštine. Ansambl Lado je u najmanju ruku već dio legende. 

A kako sami kažu: "Ansambl LADO nije samo plesni ansambl. Naime, uz plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne koncerte, samostalne koncerte održavaju i Ladarice, Vokalisti Ansambla LADO i Orkestar Ansambla LADO. Ladarice, sastavljene od ženskog dijela Ansambla LADO, svojim zvonkim, specifičnim glasovima najčešće izvode pjesme kontinentalnog dijela Hrvatske. Vokalistima Ansambla LADO, sastavljenog od muškog dijela Ansambla, osnova je glazbnog repertoara crkveno pučko i klapsko pjevanje karakteristično za prostore južne Hrvatske."

Za što god od ponuđenog odlučili, mi vam kao i uvijek želimo odličan provod! Neka vam vikend traje što je dulje moguće! ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak