Zagrebe, kamo za vikend? [4. - 6.3.]

Još jedan kišni i u inat, dinamičan zagrebački vikend! :)

Radni tjedan priveli smo kraju, a vikend u metropoli se opet isprsio raznim događanjima pa će se naći za svakoga ponešto :)

1. Matija Dedić
ZeKaeM, 4.3.
Ovom prilikom Matija će predstaviti album "Matija svira Arsena", na kojem se nalazi 12 velikih skladbi njegova oca Arsena Dedića. Dođite i uživajte u opusu jednog od naših najznačajnijih i najboljih glazbenika uopće i to u izvedbi iznimno talentiranog i priznatog glazbenika, sina Matije Dedića.

2. Help! (The Beatles Tribute Band)
Vintage Industrial Bar, 4.3.
O Beatlesima ne treba puno riječi trošiti obzirom da su oni institucija - jedan su od najkomercijalnijih, najuspješnijih i najpopularnijih bendova u povijesti rock glazbe. Provjerite kako zvuče najpoznatiji hitovi u povijesti glazbe u izvedbi Help!, The Beatles Tribute Banda.

3. Seine + Clouie 
Spunk, 4.3.
Seine je kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noise - pop grupe Vlasta Popić. Njegova glazba je obojana tamnim bojama nježne senzibilnosti upakirana u ruho američkog freak-folk pokreta. Clouie je kantautor iz Volodera s trenutnom adresom u Zagrebu. Glazba koju izvodi najbliža je indie pop folku, a cjelokupni dojam je minimalisticki. Obzirom na nacin pjevanja i glazbu, sve bi kao trebalo biti jednolično, al bas zbog toga nije jednolično. Dođite na porciju "već viđenog, a zapravo nikad viđenog" :)

4. Lisinski subotom: Ksenia Kogan (piano), Soyoung Yoon (violina)
Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, 5.3.
Pijanistica Ksenia Kogan jedna je od sjajnijih umjetnica mlađe generacije u Rusiji.Izvedbama osvaja srca publike diljem svijeta, a novinske su kritike pune entuzijazma. 
Nakon što je osvojila prvu nagradu na uglednom Natjecanju Henryk Wieniawski 2011. u Poznańu, u Poljskoj, Soyoung Yoon prepoznata je kao jedna od vodećih violinistica svoje generacije.
Kulturno uzdizanje za subotu navečer. Odličan izbor - osobito zato jer "dame biraju" :)

5. Elemental
Dom Sportova, 5.3.
Groznica subotnje večeri :) Preskočite kazalište, kino i klasični koncert, dođite na veliki koncert jednog od naših najdinamičnijih bendova! :) 
"Svojom glazbom na hrvatsku hip hop scenu donose novi zvuk i osjetno drukčiji pristup ovoj vrsti glazbe, u hip hop svijetu poznatiji kao "organic". Približava rap glazbu ostalim stilovima te uvodi nova glazbala koja na studijskim snimkama živom svirkom daju novu produkcijsku snagu i otvaraju ovu glazbu prema netrendovski orijentiranoj publici."

ponudadana, kamo za vikend, top 10


6. M.I.L.E.
Funk, 5.3.
Cupkanje u kultnom Funku uz kultnog Mileta, poznatog dj-a u zagrebačkim krugovima noćnog života. Preskoči večer uz telku i žrtvuj koji sat spavanja jer uz ovakvu količinu energije i plesnih ritmova, neće ti biti žao! :)

7. Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života zajedno u Tvornici
Tvornica, 5.3.
Tri osječka punk benda, Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života dolaze u Tvornicu, a ti dolaziš da te dobrano protresu i "izuju iz cipelica". Nema izgovora! :)

8. Voland Le Mat i Mika Male nastupaju na MIMO-u
Muzej suvremene umjetnosti, 6.3.
Na petom koncertu treće MIMO sezone, 6. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog MSU-a nastupit će Voland Le Mat i Mika Male. Nakon dužeg izbivanja sa scene, autor neobičnih faustopojki, Voland Le Mat, pred publiku se vraća s novim materijalom.
Zagrebački tročlani bend Mika Male se nakon objave hvaljenog albuma "Gdje se sastaju luđaci" povukao i u privatnosti radio na redefiniranju zvuka i stvaranju novih atmosferičnih balada.

9. Predstava Raymond Queneau: Stilske vježbe
Mala dvorana Vatroslav Lisinski, 6.3.
Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest.

10. Svirka: SuperStary
Booze & Blues, 6.3.
Rasplesana nedjelja na repertoaru, taman prije početka novog radnog tjedna!

  Prethodni članak Sljedeći članak