Zagrebe, kamo za vikend? [8. - 10.4.]

Koncerti i događanja za svačiji gušt

Vikend u metropoli kuca na vrata, a s njim i hrpa kocerata, predstava i ostalih sadržaja! Pripremite najdraže cipele, obleku i super raspoloženje! :)

Brkovi u Tvornici predstavljaju album Torzo Dade Topića"
Tvornica kulture, 8.4. i 9.4. (60kn/ 70kn)
Brkovi imaju novi album, a kako on zvuči i koliko jako se ovaj put možete razbacati na zarazne punk - folk ritmove, provjerite u Tvornici ovaj petak i subotu. :) Naoko nespojive stilove su (uspješno) spojili i dobili hrpu ekipe koja ih slijedi na svim svirkama jer znaju da će provod biti "žestok. :)

Big Strip Gorila
Vinyl,  8.4. (0kn)
Big Strip Gorila je indie-rock bend koji svoju glazbu opisuje kao zoo-rock. Ovaj petak dođite u Vinyl i pogledajte novi spot i singl "Bez treme". Nakon toga slijedi naravno red svirke pa red vinilke na gramofonu. Dobra atmosfera se već nazire. :)

ponudadana, vikend

FOR
Kavez, 8.4. (0kn)
Bend postoji nešto više od dvije godine i za to vrijeme band se jako dobro snašao na hrvatskoj rock sceni. Zagrepčani se mogu pohvaliti i više nego posjećenim koncertima, dobrom vibrom s publikom, ali i kritikom koja je puna riječi hvale za njihov LP prvijenac The sun will shine, objavljen za izdavača Sipa Music. Nemojte propustiti ovaj glazbeni desert za završetak tjedna. :)

Zabranjeno pušenje (70kn/90kn)
Sax, 9.4. (0kn)
Jedan od kultnijih r'n'r bandova ovih prostora, legendarne Sarajlije Zabranjeno Pušenje održat će ekskluzivni koncert u intimnom prostoru kultnog zagrebačkog kluba Sax! Takva posebna atmosfera osigurat će sigurno posebnu "vibru" benda i njihovih fanova, njihove raje. :) Tko ne zna hitove kao što su  Pišonja i Žuga",  Hadžija",  Fikreta" ili pak Yugo 45"? :) Band u Sax dolazi nakon mnogobrojnih rasprodanih stadiona i dvorana da bi okrunili XVII. sezonu postojanja kluba u centru Zagreba.

La Fiesta Stage by Sensation: Fedde Le Grand, Aleksandar Som, Miguel Lara, Aldo Morro, Matroda
9.4. , Hypo Expo XXI (100/200kn)
Zvijezda elektronske scene koja taj status njeguje od samih početaka ovog glazbenog smjera, dolazi u Zagreb. Predvodi sjajan tim koji će publiku definitivno rasplesati do iznemoglosti. :) Uz njega na La Fiesta Stage by Sensation partiju nastupaju DJ Aleksandar Som, poznati violinist Miguel Lara, te ponajbolji svjetski akrobati La Fiesta tima koji inače nastupaju u Cirque de soleil te drugim destinacijama zabave. Hrvatsku će na sjajnom partiju predstavljati DJ-i Aldo Morro i Matroda koji su u posljednjih nekoliko godina postali pravi miljenici hrvatske publike. Vidimo se! :)

ponudadana, vikend u zagrebu, zagreb

Led Zeppelin Tribute with Rock Masters feat. Ervin Baučić
Vintage Industrial Bar, 9.4. (10kn / 20kn)
Članovi grupe Rock Masters čine ponajbolji muzičari koji godinama sviraju u poznatim sastavima: Time,Nirvana, Parni valjak, Aerodrom, Big Blue, Prljavo kazalište itd. pa tako gitaru svira Vedran Božić, bas Tomas Krkač, bubnjeve S.Pintarić-Pišta, klavir Jura Leikauff dok je solo vocal, za taj stil izuzetan i neponovljiv Ervin Baučić. Ova odlična ekipa će subotnjom svirkom odati respect jednom od najvećih heavy metal sastava u povijesti, a naglasak će biti njihova početna faza kojom su dostigli svjetski vrhunac da bi kasnije nizali mega hitove, a upravo ti mega hitovi biti će sadržaj drugog djela koncerta. 

Lisinski subotom: "Josip Štolcer Slavenski - Chaos i Religiofonija"
Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, 9.4. (80 kn/120 kn/160 kn)
Koncert se održava u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti, Akademijom likovnih umjetnosti i Arhitektonskim fakultetom (Studij dizajna) Sveučilišta u Zagrebu. Simfonija orijenta, praizvedena pod imenom Religiofonija 1934., koja u sedam stavaka prikazuje glavne svjetske religije i Chaos koji povezuje voluminoznost orguljskog zvuka s onim simfonijskog orkestra, skladan samo dvije godine ranije, prikazuju Slavenskog kao skladatelja neobičnog zvukovnog koncepta, neobičnog u odnosu na glazbeno naslijeđe sredine u kojoj je djelovao.

Fantom slobode (Azra Tribute Band)
Hard Place, 9.4. (0kn do 22h/ 20kn/ 10kn za studente i članove kluba)
Proslava Johnnyjevog 63 - ćeg rođendana u subotu u Hard Place - u. Jedan od najvećih rock autora na ovim prostorima proslavit će rođendan u Nizozemskoj, a u Hard Place - u spremaju pravi  rođendanski tulum. Naravno uz pomoć benda Fantom slobode iz Međimurja koji su već nekoliko puta razvalili" najveći mali rock klub u gradu. Ovi mladi dečki izvode cijeli repertoar Azre, a za Johnnyjev rođendan pjevat će se Balkan”, A, šta da radim”, Lijepe žene prolaze kroz grad”, Sunčana strana ulice”, Kad fazani lete”, Klinček stoji pod oblokom”, Užas je moja furka”, Krvava Meri”, Obrati pažnju na posljednju stvar” i mnoge druge. 

Koncerti i klupski program na 10. Festivalu tolerancije (Kompost 3, Zagreb)
Swanky Monkey Garden, 10.4. (0kn)
Festival tolerancije - Festival židovskog filma Zagreb jedinstveni je filmski festival koji, kroz bogati program koji uključuje filmske projekcije, tematske izložbe, edukacije, diskusije i glazbena događanja ima zadatak širiti istinu i sjećanje na Holokaustu te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu i vremenu u kojem živimo.
U nedjelju će u sklopu Festivala nastupiti austrijski jazz sastav Kompost 3, upad je bespalatan, a guštanje u vrhunskoj glazbi zagarantirano. Vidimo se i tamo. :)

Prijenos baleta: Don Quijote
Cineplexx Centar Kaptol, 10.4. 
Cervantesov ekscentrični junak Don Quijote i njegov vjerni sluga Sančo Panza odlaze u potragu za savršenom ženom. Iznimna kvaliteta i elegancija boljšojskih plesača u kombinaciji s Fadeječevom proslavljenom koreografijom i veličanstvenom glazbom Leona Minkusa. Uz novu scenografiju i kostime te bogatu i tehnički zahtijevnu produkciju, Don Quijote predstavlja istinski Boljšoj koji se ne propušta.

  Prethodni članak Sljedeći članak