Zašto je Egipat odlična destinacija za odmor tijekom cijele godine

Neke destinacije rezervirane su samo za ljetni ili zimski odmor, no Egipat nije jedna od njih.

Egipat je prepun odličnih programa i aktivnosti tijekom cijele godine, bilo da putujete sami, na romantičan ili obiteljski odmor. Ova, “zemlja faraona” kako je nazivaju, jedna je od najpoželjnijih svjetskih destinacija. Pruža savršen spoj tradicionalnog i modernog svijeta. 


Bogato kulturno nasljeđe, veličanstvene piramide i niz enigma susreću se s beskrajnim plažama, all inclusive resortima i krstarenjima Nilom. 

Povoljna klima 

Suptropska klima omogućuje da ovdje “ljeto traje tijekom cijele godine” pružajući mnogo toplih dana uz vrlo malo padalina. Stoga, kada u našim krajevima krene tmurno i maglovito vrijeme, znate gdje se uputiti po zanosan brončani ten. 

Mnoštvo prilika za izlete

Izleti su odličan način da zaista upoznate destinaciju na kojoj boravite. Ujedno su i dobar predah od svakodnevnog guštanja uz bazen i all inclusive ponudu. Egipat je destinacija na kojoj vam ideja za izlet neće nedostajati. Ukoliko ste smješteni blizu Hurgade, ne propustite posjetiti Grand Aquarium, Sand city, otići do Kaira ili Luxora. Nalazite li se u Sharm El Sheikhu, možete otići čak i na jednodnevne izlete avionom. Nude se gradovi Kairo i Luxor, a druge opcije su plivanje s dupinima te posjet Jeruzalemu ili Petri. Mnoge turiste oduševljavaju i avanture poput jeep safarija ili snorklinga po otocima kojih ne nedostaje, bez obzira gdje ste u Egiptu smješteni. 


Odlična gastro ponuda 

Nakon što je godinama bila podcjenjivana, Egipatska kuhinja sve je popularnija. S obzirom na broj raznovrsnih jela koja se poslužuju, bilo za doručak, ručak, večeru ili desert, svatko će uživati u rapsodiji okusa i mirisa. Fava grah (poznatiji kao bob) omiljena je namirnica većini Egipćana, a osim klasičnog variva od njega se radi i inačica falafela. Shakshouka, jelo najpopularnije u Aleksandriji čest je gost prilikom svakog doručka. 


Ono je mješavina kuhanih jaja, umaka od rajčice, više vrsta papra i mirisnog češnjaka. Posjećujete li Egipat kada su u našem podneblju zimski mjeseci, oduševit ćete se lubenicama. One se ovdje poslužuju u kombinaciji s bijelim sirom, a takav obrok naziva se gebna.

Odvažite se na putovanje života i steknite nove uspomene s najdražima!

  Prethodni članak