Zdravlje očiju i očuvanje vida

Kontrolirate li redovito vid?

Ne kaže se uzalud da se nešto (ili netko) treba čuvati kao oči u glavi. Zdravlje općenito predstavlja prioritet u našim životima, tako bi bar trebalo biti. Nažalost, često sebe stavljamo na posljednje mjesto te liste prioriteta.

Kao i većinu stvari koje su nam na neki način dane, tako i vid uzimamo zdravo za gotovo. Ovakav način života dovodi do toga da sve više ljudi poseže za uslugama oftalmologa i optičara, obzirom da se većina svakodnevno služi računalima (pre)veliki dio sati u danu.  


Zanemarivanje upozoravajućih simptoma i problema s vidom u najmanju ruku predstavlja nepoželjno ponašanje, ali prije svega ono je dugoročno opasno. Ako imate česte glavobolje, zamagljen pogled, ne vidite ili imate teškoće pri čitanju, zaputite se liječniku i specijalistu oftalmologu. 


Međutim, kako do toga ne bi došlo, možete preventivno izvoditi neke vježbe koje će vam svakako pomoći u misiji očuvanja zdravog vida što dulji niz godina. Dobar vid podrazumijeva da su mišići kapaka i jabučice oka jaki stoga bi svaki dan trebali izdvojiti nekoliko minuta za jačanje očnih mišića.

  Prethodni članak Sljedeći članak