Znanje stranog jezika

Verbalno oružje u službi osobnog napretka

Postoji izreka koja kaže:  „Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš.“ Zvuči pomalo grubo, zar ne? Naravno, nije to doslovno značenje, no kad pogledamo širu sliku, nije ni daleko od realnog stanja. 

Živimo u 21. st., u svijetu koji je postao globalno selo i gdje je doslovno nezamislivo da netko ne priča barem engleski jezik, gdje god živio, od kud god dolazio i kuda god se selio. Svaka država ima svoj službeni jezik kao prvi i jezik kojim se sporazumijeva cijeli svijet. Engleski jezik je jezik koji omogućuje ljudima diljem svijeta da međusobno komuniciraju. Zahvaljujući poznavanju engleskog, vrlo je mala mogućnost da ćete se izgubiti u stranoj državi i gradu ili pak zinuti u zaslon ekrana ako dobijete mail ili nekakav upit. 
Da ne spominjemo koliko je njegovo poznavanje mjerodavno u poslovnom svijetu ili samo kod traženja zaposlenja. Ovakav vid komunikacije na globalnoj razini i zajednički jezik  pravi je most među ljudima iz cijeloga svijeta. 


jezici


Naravno zahvaljujući nešto izmijenjenoj gospodarskoj i populacijskoj slici posljednjih nekoliko godina, drugi jezici dobili su snažan zamah.Tako je recimo njemački jezik s razlogom postao izrazito popularan obzirom da Nijemci upravljaju jednom od najstabilnijih ekonomija u svijetu, a Njemačka postaje jedno od najpoželjnijih mjesta za život. 

Uz bok njemačkom tu su i kineski jezik, arapski ili ruski. Osim što se generalno obogaćujete stjecanjem novih znanja i navika, otvarate vrata i nekim novim prilikama, bilo poslovnim ili osobnim. Stoga, svakako odaberite neki od zaista brojnih tečajeva stranih jezika koji vam se nude i učinite pravu stvar za sebe. 

  Prethodni članak Sljedeći članak