3 načina kako pripremiti kožu lica na sve toplije dane

Bez obzira koji tip kože imate

Čini nam se kao da sunce nismo vidjeli godinama, a ne mjesecima. I dok se istom veselimo, ne smijemo zaboraviti pripremiti kožu lica na vruće dane. Svakodnevna izloženost vlazi i visokim temperaturama ostavlja posljedice koje se mogu manifestirati i godinama kasnije. Djelujte na vrijeme i uz pravu rutinu!



Piling

Mjeseci boravka u zatvorenom prostoru uz grijanje i suhi zrak zasigurno su ostavili posljedice na vašoj koži lica. Bilo da imate više akni, crvenila ili osjećate neugodno zatezanje kože, piling će pomoći "popraviti stvari". Pilingom omekšavamo kožu, čistimo pore i mrtve stanice. On je ujedno i odlična priprema za lagane kreme i ljetni make up. Piling prakticirajte tijekom cijelog ljeta kako biste se riješili viška kreme za sunčanje, ulja i njegovali kožu baš kako zaslužuje.


Hidratacija

Tijekom cijele godine, a posebice ljeti kožu lica važno je redovito hidrirati. Time povećavamo elastičnost kože i ujedno smanjujemo bore. Upravo je ljeto vrijeme kada je koža lica izložena uvjetima zbog kojih postaje suha i osjetljiva, pa je hidratacija način da je održavamo njegovanom i zaštićenom.

Kvalitetna rutina

Za dugotrajno zdravu kožu lica potrebno je stvoriti i održavati kvalitetnu rutinu. Poput toga da skidate šminku prije spavanja i koristite SPF kroz cijeli topliji dio godine. Ne zaboravite na važnost redovitog odlaska na kozmetičke tretmane prilagođene vašem tipu kože. Koristite provjerene preparativne i dekorativne preparate prilagođene vašem tenu. Svaka promjena vidi se na licu, pa osim fizičkog zdravlja pazite i na ono mentalno. Njegujte kožu lica kroz dobar duh i kvalitetnu rutinu i rezultati će se vidjeti! 

  Prethodni članak Sljedeći članak