Proljeće je idealno za adrenalinske sportove, evo u čemu se okušati!

Potrebno je samo malo hrabrosti za uspomene koje traju vječno :)

Adrenalinski sportovi nisu rezervirani samo za profesionalce. Sve je više “običnih građana” koji se jesu ili tek planiraju okušati u raznim vratolomijama. Za mnoge vam treba tek malo hrabrosti i ništa drugo! Evo koje adrenalinske aktivnosti vole naši korisnici i u kojima možete uživati po sniženoj cijeni.


Rafting 

Volite li brzinu, prirodu, društvene aktivnosti, vodu, rafting je idealan odabir za vas. Sam naziv ovog sporta dolazi od riječi “raft” kako se naziva gumeni čamac na napuhavanje u kojima se rafting i odvija. Radi se o vrlo zabavnoj aktivnosti koja se oslanja na snagu riječnih struja i tokova, a važno je uz sebe imati i stručnu osobu s iskustvom i znanjem koja će vas voditi, posebice ako vam je prvi put. Dolaskom lijepog vremena, rafting postaje vrlo tražena aktivnost bilo za osobnu zabavu, proslavu rođendana, team buildinga, godišnjica. Turisti diljem svijeta biraju ići na rafting u Hrvatskoj čije mnoge rijeke omogućuju ovu vrstu zabave. Najčešći odabir je Mrežnica zbog svojih slapova, skrivenih uglova i zelenila, a u susjedstvu jednaki gušt pružaju rijeke Tara i Drina. 

Vožnja quadom 

Ponekad je automobil bolje i zabavnije zamijeniti - quadom. Posebice ako želite doživjeti adrenalin na filmski način, čiju vožnju prati gusta prašina iza vas. Upravo je takav quad safari, vožnja kroz prirodu i predjele koji nisu asfaltirani ili lako dostupni. Obično se radi o zemljanim i šljunčanim terenima koji omogućuju otkrivanje sakrivenih dijelova zavičaja. Ova off-road avantura dostupna je u obliku samostalne vožnje quada ili u kombinaciji s osobom iza vas. 


Paragliding 

Želite li da vaša adrenalinska avantura uključuje potpuno drugačiju perspektivu, skupite hrabrosti za jedinstven životni doživljaj. Paragliding je jedan od rijetkih sportova koji pruža osjećaj potpune slobode, let poput ptice, bez buke motora i drugih ljudi. Samo vi i ljepota prirode uz zvuk vjetra. Ako već dugo razmišljate o "šetnji zrakom", ovo je vaš znak da se napokon okušate i prekrižite ovaj doživljaj sa svoje "bucket liste". Iako uzbuđujuće, ovo iskustvo je sigurno i pružat će vam opuštajući osjećaj uz dodatak adrenalina. 


  Prethodni članak Sljedeći članak