3 načina kako smršavjeti bez odricanja i lošeg raspoloženja

I uz rezultate koji TRAJU

Učili su nas da mršavljenje zahtjeva puno odricanja, discipline, gladovanja. I dok se neke navike moraju promijeniti kako biste smršavjeli, to ne znači da se morate loše osjećati na putu do svoga cilja. Do zdravog i vitkog tijela ne dolazi se uz velika odricanja i stroge dijete. Štoviše, to je siguran put do vraćanja svih izgubljenih kilograma. Stoga, ovoga puta odaberite drugačiji princip i trajno izgubite suvišne kilograme. Evo kako.
Iznutra prema van

Za zdravo mršavljenje potrebno je imati zdravi "start", a to znači pregled trenutnog stanja vašeg organizma. Niti jedna dijeta ili vježba neće vam pomoći ako se u vašem tijelu događa nešto što prvo zahtjeva medicinsku pomoć. Obično se kod težeg mršavljenja radi o disbalansu hormona, lošoj krvnoj slici ili manjim upalama. Stoga si uštedite vrijeme i energiju i obavite prvo sistematski pregled kako biste znali odakle krenuti.

Korak dalje

Osim sistematskog kao polazne točke na putu do zdravlja i fit tijela, obično se preporučuju i dodatne pretrage i analize. Sve to pomoći će vam da uloženo vrijeme, trud i novac zaista da rezultate. Treneri i nutricionisti često preporučuju napraviti test intolerancije kako biste mogli, sami ili uz stručnjake, izraditi plan prehrane koji je najbolji za vas. Opće je poznato da ne postoje dvije osobe kojima bi odgovarao isti plan prehrane i treninga, stoga je individualan pristup izuzetno važan.


Tretmani mršavljenja

Jedna "zabluda" u vezi mršavljenja ipak je istinita - možete ležati, ne raditi ništa i ipak mršaviti. Razni tretmani mršavljenja služe upravo tome, ali rade samo ako i vi radite. U prijevodu, oni su odlična nadopuna osobama koje ionako paze na prehranu i vježbaju. Tretmani će tada imati smisla i  napraviti onaj "extra korak" koji će vas brže i lakše dovesti do cilja. Pazite da odaberete onaj tretman ili pakete koji odgovaraju vašim potrebama. Ukoliko želite zagladiti kožu i izbaciti višak tekućine dobar izbor su anticelulitna masaža i limfna drenaža. Kod želja za dodatnim djelovanjem na masne naslage birajte tretmane poput Tesle ili kavitacije. 

Piše: Maja Kos Mehmeti

  Prethodni članak Sljedeći članak