5 načina kako se riješiti stresa već danas

Ne odgađajte brigu o sebi!

Osjećate li da posljednjih dana, tjedana ili čak mjeseci niste “svoji” i da vam je potreban jedan dobar reset, evo što možete učiniti i osjećati se bolje već danas.


PRIUŠTITE SI MASAŽU 

Stres, osim mentalnih posljedica ima i one fizičke. Zapravo se i nakuplja u tijelu, zbog čega ljudi znaju osjećati stres i tjeskobu, čak i kada im sve u životu ide dobro. Slušajte svoje tijelo - ako osjećate bolove, napetost, nelagodu, pokušaje s masažom. Masaža je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a osim one opuštajuće dobro je ići i na redovne termine. Razni zdravstveni stručnjaci preporučuju tjedne parcijalne masaže leđa ili nogu kako biste održavali dobro stanje tijela, uma i duha. 


POČASTITE SE FINIM JELOM 

Lijepo je kuhati kod kuće, ali i naručivati hranu. No, još je ljepše srediti se i uz dobro društvo posjetiti ugodan restoran i isprobati nešto novo. Osim što ćete obogatiti svoj život za još jedno, zabavno i ne preskupo iskustvo, rasteretit ćete um i ubaciti zabavan faktor u klasičnu svakodnevicu. Ručak ili večera neka imaju jedno pravilo - bez razgovora o poslu, obitelji, vezi ili bilo čemu što vam trenutno stvara stres! Samo ugodni zalogaji i ugodna atmosfera. 

OTPUTUJTE 

Nikada u povijesti nismo mogli jednostavnije i povoljnije putovati! Vaš “stress free” život možda je udaljen samo jednu avionsku ili autobusnu stanicu! Odaberite lokaciju i broj dana sukladno svom slobodnom vremenu i budžetu, sami ili s društvom i prepustite se svemu suprotnom od onoga što vam stvara stres. Ako trenutno nemate vremena, novaca, društva za tako nešto, tada nemojte odustati. Otkrijte čari jednodnevnih putovanja, u Hrvatskoj i izvan kako biste, barem na jedan dan, doslovce otputovali u novi “svijet”. 

ZABAVITE SE 

Odlazak u kino ili kazalište, rafting avantura ili hrabri paragliding nešto je što će vam odvratiti misli od onoga što vam stvara stres. Jahanje je također vrlo terapeutsko kao i vježbanje, ples, glazba. Okrenite se svojoj kreativnoj strani koju svatko od nas prirodno posjeduje i otkrijte nešto novo o sebi, a time ćete otkriti i kako se nositi sa stresom na neki novi, bolji način. 


NAPRAVITE RESET 

Ponekad nam naše okruženje, ne nužno ono vezano za ljude, može biti izvor stresa bez da smo toga svjesni. Ukoliko je vaš dom često neuredan, pretrpan stvarima ili obojen jarkim, agresivnim bojama, to nije oaza mira koja će vam donijeti potrebnu opuštenost. Odvojite dan, dva ili tri i riješite se viška stvari, organizirajte one koje ostavljate, osvježite svaku prostoriju sitnicom. Ne morate ulagati novac već vrijeme i energiju da posložite svoj dom kako biste naposljetku posložili svoj život.

  Prethodni članak Sljedeći članak