Advent u Zagrebu

Najzabavniji adventski program čeka samo vas, provjerite što se nudi ove godine!

Brrrrr.... Zima je stigla i tresete se od hladnoće, najradije biste hibernirali ispod dekice sljedećih pet mjeseci? Ma dajte, ne budite ludi! Dođite na advent u Zagrebu i zagrijte se uz kuhano vino, koncerte, božićne pjesme, dobru klopu i mnoštvo događanja.


Ponuda događanja je toliko dobra i toliko raznolika da je zadnje dvije godine, advent u Zagrebu proglašen najboljim u Europi. Ove godine traje od 2.12. do 7.1. i nadmašit će sve prethodne. Čeka vas još više događanja, više fritula i više zabave na više lokacija nego ikada prije! 

Ako ste proteklih godina živjeli ispod kamena i još ne znate kako izgleda ovaj božićni spektakl koji okupira cijelu metropolu, krajnje je vrijeme da saznate! Kapa, šal, rukavice... Imate sve? Super, idemo! 

Čekajte, toliko je toga. Što je apsolutni must see

Na Tomislavcu vas čeka Ledeni park, otvoreno klizalište na kojem uz zvuke dobre glazbe možete napraviti prve klizačke korake (ili klizačke padove) i zadiviti promatrače svojim vještinama (#champion). Ako pak ne želite klizati, tu je obilje štandova s kuhanim vinom i raznim zimskim delicijama. 

advent, zagreb

Na Europskom trgu se održavaju mnogobrojni koncerti, nastupaju Jinx, Ivana Kindl, Zdenka Kovačiček i mnoštvo bendova. Na štandovima će biti prezentacije originalnih ručnih radova, taman na vrijeme za kupovinu božićnih poklona (hint – mame i bake naročito vole rukotvorine), a u pauzama kušajte neki od specijaliteta iz europskih gradova. 

Jedan od najljepših parkova, Zrinjevac i ove godine bit će ukrašen tisućama lampica. Svaki dan na meniju je tradicionalna klopa - ako volite štrukle i krpice sa zeljem, ovo je mjesto za vas. Osim fine hrane tu je i uistinu mnoštvo raznih koncerata, idealna prilika da plesom i pjevanjem potrošite kalorije od ranije spomenutih štrukli. ;) 

Nemojte propustiti Fuliranje gdje vas čeka dobra zabava uz probrane sadržaje i mnoštvo zabavljača s kojima ćete plesati, pjevati i razmjenjivati ideje do sitnih noćnih sati. 

Najnoviji dodatak adventu je Advent u tunelu gdje možete vidjeti prekrasnu božićnu priču ispričanu kroz 3D instalacije, biranu glazbu u veličanstvenoj akustici prostora te videoprojekcije za potpunu blagdansku atmosferu. 

I za kraj, posjetite jednu od najstarijih božićnih atrakcija grada Zagreba - žive jaslice na Kaptolu ispred katedrale. 

Program otvorenja započinje 2.12., u 17h pale se svijeće na Manduševcu, a u 18h se otvara Ledeni park. Fuliranje započinje u 19h uz program Life is a Circus, u 19:50h pale se lampice na Zrinjevcu, a u 20:30 započinje koncert Jinxa na Europskom trgu.

Onda, što ćete prvo posjetiti?

  Prethodni članak Sljedeći članak